Campagnesite Cordaid: Stop Onnodig Sterven

Omschrijving

Voor de RTL Boulevard campagne van Cordaid ontwikkelden wij binnen de Cordaid WordPress Multisite een multi inzetbaar template met dynamische en contextuele elementen.

Doel

RTL Boulevard en StukTV voeren de campagne 'Stop Onnodig Sterven' voor Cordaid. Deze campagne was voor Cordaid aanleiding om binnen Cordaid.org een herbruikbaar responsive template te ontwikkelen voor de campagne landingspage binnen het Cordaid.org domein.

Resultaat

We hebben een slimme donatiemodule ontwikkeld. Per device reageert de SMS / Donatie button verschillend. Verschillende mobiele telefoons hebben een andere trigger nodig om een SMS functie te activeren. Daarnaast kan je met een tablet en desktop over het algemeen niet via SMS doneren. De inhoud van de button verandert dan van SMS naar de Donatie call to action. Bij het oproepen voor doneren op tablet en desktop verwijzen we naar de donatiepagina binnen de specifieke campagne. Deze button is verwerkt in een dynamisch en door Cordaid aanpasbaar blok binnen het campagne template. Externe platformen willen ook gebruik maken van deze functionaliteit.

Binnen de campagne staat het aantal SMSjes en de donaties centraal. Voor de real-time SMS teller hebben wij de backend ontwikkeld.

Overige informatie

“Met promotie van de campagne via RTL Boulevard, StukTV en meerdere advertentieplatformen moeten we rekening houden met miljoenen mensen die de teller gaan zien. Om te zorgen dat we achterliggende diensten, zoals de SMS provider, de betalingsprovider en de site van Cordaid zelf niet overbelasten moeten we dit zo efficiënt mogelijk kunnen afhandelen. Tegelijkertijd is het cruciaal dat de teller actueel is. Om deze reden laden we de banner en teller data van een aparte server, en verplaatsen we een hoop van het dataverkeer naar diensten als cloudflare."

Niels de Blaauw - Developer Level Level

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe