Campings in Frankrijk

Omschrijving

Een online responsive campinggids met snelle database en gebruiksvriendelijke filter. De website bevat een grote database met campings en speelt in op niches binnen het campingaanbod en de Franse gebieden. User Experience, snelheid en conversie zijn hierbij de belangrijkste factoren.

Doel

De website brengt kampeerders in contact met met de campingeigenaren. Op de website Campingfrankrijk.eu is het voor campingeigenaren mogelijk hun camping onder de aandacht te brengen. Doorverwijzen naar campingwebsites is een belangrijk onderdeel van de website. De bezoeker wordt verleid om door te klikken naar de website van de camping waar ze interesse in hebben. Dit hebben we op met een aantal verschillende ‘call-to-actions’ gedaan.

De oude website voldeed niet meer aan de huidige eisen, zoals responsiveness en snelheid. De nieuwe responsive website die Level Level de afgelopen maanden heeft ontwikkeld, biedt de mogelijkheid om de informatie van een camping nog completer en visueler aan te bieden.

Een mooie uitdaging binnen dit project is de balans om zowel de content managers als de eindgebruiker een optimale gebruikerservaring te bezorgen.

Resultaat

We hebben veel aandacht gestoken in de visuele transities aan de front-end. Het navigeren door de site en het filteren van zoekresultaten voelt daardoor zeer prettig en natuurgetrouw aan.

De filter is de belangrijkste functionaliteit van de website. Je vindt het filter dan ook overal terug. Met de overzichtelijke filterfunctie kies je makkelijk per regio, plaats, thema of kenmerk van een camping. Onze grootste uitdaging bij de ontwikkeling van de filter was de snelheid van de zoekactie in de grote en steeds groeiende database met campings.

In dit project hebben we gekozen voor flexibele templates. Deze templates bestaan uit blokken die op zichzelf verschillende soorten content kunnen bevatten.

Met behulp van de flexibele templates kunnen er oneindig veel landingspagina’s gemaakt worden. Deze landingspagina’s zijn bedoeld om gelijk een ‘gepersonaliseerde’ pagina te krijgen waar de gebruiker naar opzoek is.

Overige informatie

Is dit project met de oplevering nu klaar? Nee, integendeel. Campingfrankrijk.eu is een platform dat groeit en continue mee moet kunnen bewegen met de markt. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig met het verkennen van een module om de beschikbaarheid direct op de website te kunnen raadplegen.

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe