CARU Containers E-commerce platform

Omschrijving

Een multi country B2B platform waar commerce en branding samenkomen en waar het mogelijk is om een container te huren en/of te kopen inclusief koppeling met Salesforce voor de 'Mijn omgeving'.

Doel

Het korte termijn doel was: vervang de vorige, nogal standaar, webshop en ontwikkel een internationaal digitaal platform met daarin een volledig geautomatiseerde container webshop / website en customer portal. Met als doel dat we diverse doelgroepen/klantgroepen optimaal kunnen bedienen.

Het lange termijn doel: een voorloper zijn op digitaal vlak in de container branche door middel van een internationale uitrol van het platform waarin CARU in staat is om overal ter wereld containers te verkopen zonder daarbij fysiek aanwezig te zijn in het desbetreffende land, zowel B2B als B2C.

Resultaat

Op basis van een discovery sprint waarin we zowel strategisch als technisch de digitale strategie van CARU Containers hebben uitgedacht zijn we aan de slag gegaan met een technische architectuur en een eerste concept de commerce/branding combinatie. Daarin is er gekozen om het volledige platform te koppelen aan Salesforce waarin de leads worden verwerkt en automatisch worden opgevolgd middels Pardot.

Door het (marketing)technische aan de achterkant goed en schaalbaar op te zetten en door de juiste user flow aan de voorkant goed uit te denken hebben we gezamenlijk gezorgd voor de volgende resultaten:

- 30% call reductie
- 38,5% stijging van het aantal leads door inzet juiste campagnes
- Een conversion-rate van meer dan 1%, wat zeer goed is voor de aanschaf van een dure aankoop als een container
- Een stijging van het aantal conversies van 90% ten opzichte van de vorige shop

Inmiddels werkt er een vast team van specialisten aan CARU, bestaande uit een volledig development team, een CRO specialist, een SEO specialist, een online marketeer en Salesforce Pardot specialist.

Als laatste is het resultaat van het eerste jaar samenwerken dat we recentelijk een lange termijn samenwerking zijn aangegaan voor de internationale uitrol en doorontwikkeling van het platform.

Dept

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe