Cavallaro Napoli

Omschrijving

Cavallaro is een ‘’luxury fashion brand’’: eigentijds, elegant en met een preppy twist. In 2014 zocht Cavallaro Napoli naar een partner die deze stijl optimaal in een nieuwe webshop kon vatten. Daarbij moest de webshop een ultieme gebruikservaring bieden.

Doel

Samen met het team van Cavallaro Napoli stelde we voor de nieuwe webshop de volgende aandachtspunten op.

- Een inspirerend design in de Italiaanse stijl
- Een gebruiksvriendelijk design
- Een optimale customer journey
- Toegankelijkheid op alle devices
- Koppelingen met het Kassasysteem, de Payment Provider en het WMS

Resultaat

In een nauwe samenwerking werd samen met Cavallaro Napoli gewerkt aan een webshop waarbij het design en de gebruiksvriendelijkheid centraal stonden.

User Experience Design:
In verschillende sessies werkten we samen aan het User Experience design. Door de klantreis van Cavallaro Napoli te leren kennen, werden verschillende wireframes opgesteld. Wireframes zijn als het ware het geraamte van een webshop, waarbij de customer journey centraal staat. Hierin worden belangrijke elementen opgenomen, die later door de User Interaction Designer worden uitgewerkt.

In het User Experience design van Cavallaro Napoli werd vooral gelet op een goede toegankelijkheid, waarin productinformatie centraal staat. Door een combinatie te maken van duidelijke product foto’s en de duidelijke weergave van aanvullende informatie is het voor klanten gemakkelijk om de informatie te vinden waar ze naar op zoek zijn.

Ook werd er aandacht besteed aan het check-out proces. Zo kan er door middel van drie simpele stappen besteld worden, waarbij informatie zoals producten, prijzen en leveringsopties duidelijk in beeld zijn.

Eigentijdse, luxe uitstraling:
Cavallaro Napoli heeft een duidelijke merkbeleving: eigentijds met een luxe uitstraling. Er werd een huisstijl ontwikkeld voor de webshop welke invulling hebben gegeven aan de wireframes. In de designs werd gelet op een consistente merkbeleving.

Door het responsive design werd gezorgd dat de webshop op alle apparaten goed toegankelijk is. 


Redesign 2018:
In 2018 werd een volledig nieuw design gemaakt voor Cavallaro Napoli. Het design werd gemoderniseerd en er werden een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. De indeling van de webshop werd intuïtiever door een duidelijke navigatie structuur in categorieën.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

We zijn trots op het resultaat. Samen met Cavallaro Napoli is er webshop gecreëerd waarin de Italiaanse stijl vertegenwoordig wordt én waarin klanten gemakkelijk hun weg kunnen vinden; een webshop die past bij het karakter van Cavallaro Napoli.

Madia

Eindhoven
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Type oplossing

Tags

+ Voeg case toe