CDA.nl TYPO3-platform ontwikkeling

Omschrijving

Het CDA profileerde zich een aantal jaar geleden op zo'n 450 verschillende websites en onderliggende systemen. Hier wilde CDA graag meer eenheid en synergie in behalen. Om dit te realiseren is het CDA in samenwerking met MaxServ één van de grootste migraties in de Nederlandse geschiedenis aangegaan.

Doel

De doelstelling van de nieuwe website was hoofdzakelijk het informeren van de bezoeker, het werven van nieuwe leden en vrijwilligers, het mogelijk maken van donaties en het inzichtelijk maken van de contactmogelijkheden. Secundair werd het nieuwe portaal opgezet als informatiebron voor actieve vrijwilligers.

Op het vlak van de technisch realisatie ging de voorkeur van de opdrachtgever uit naar een Open Source oplossing die een grote mate van flexibiliteit met zich meebrengt en door een actieve community wordt gedragen. Naast deze voorkeur was het van cruciaal belang dat het CMS zo zal worden ingericht dat er een optimale gebruiksvriendelijkheid ontstaat waarbij alle beoogde functionaliteiten vlekkeloos werken.

Resultaat

Er is een nieuw CDA.nl TYPO3-platform ontwikkeld dat bestaat uit 1 hoofdwebsite met daaronder 450 subwebsites. Alles volledig binnen 1 TYPO3 multi-website-installatie. Iedere provincie, gemeente en afdeling is namelijk voorzien van een eigen omgeving, die kan worden aangestuurd door redacteuren. Door middel van een geavanceerde rechtenindeling krijgen redacteuren enkel en alleen de onderdelen te zien die van toepassing zijn.

Een fris, solide, flexibel en vooral een schaalbaar platform waarin groei zeker niet de beperkende factor zal zijn, is het resultaat van het harde werken! Door het eenvoudig kunnen aanmaken van extra websites, de hoge mate van structuur, de rechten en bestandsdeling, is het mogelijk gebleken een platform van deze omvang te optimaliseren voor een grote groep eindgebruikers.

MaxServ

Waalwijk
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe