CHASIN': Internationaliseren met behulp van iPMC

Omschrijving

Mannenjeansmerk CHASIN' timmert internationaal hard aan de weg en zet de inriver Product Marketing Cloud (iPMC) oplossing in om nog harder te kunnen groeien. De oplossing van inriver resulteert bij CHASIN' onder andere in betere workflows, verhoogde datakwaliteit, consistentere omnichannel klantervaring en een snellere time-to-market.

Doel

De diversiteit aan distributiekanalen brengt grote uitdagingen met zich mee in het managen van productinformatie. Binnen de CHASIN' organisatie bestond de wens om interne processen beter te kunnen stroomlijnen en efficiënter te kunnen werken zodat operational excellence bereikt kan worden. Dat was dan ook één van de redenen om op zoek te gaan naar een Product Information Management oplossing. Daarnaast heeft CHASIN’ flinke internationale groeiambities waardoor de noodzaak voor operational excellence nog groter is geworden. Een derde bijkomend doel van het implementeren van een PIM-oplossing is om de marketingeffectiviteit te vergroten.

CHASIN’ koos voor de Product Marketing Cloud oplossing van inriver. Een belangrijke reden voor deze keuze is het SaaS uitgangspunt van iPMC. In de basis zijn al veel functionaliteiten inbegrepen. Daarnaast is er de mogelijkheid om specifieke wensen, rondom bijvoorbeeld het fotostudioproces, toe te voegen.

Resultaat

Dat inriver van meerwaarde is voor CHASIN’ is wel duidelijk: betere workflows, verhoogde datakwaliteit, consistentere omnichannel klantervaring, snellere time-to-market en het sneller uit kunnen breiden van distributiekanalen.

Overige informatie

Ook zijn specifieke functionaliteiten binnen inriver goed ingericht en gestroomlijnd met andere processen binnen de organisatie.

• Fotostudioproces: voor het fotostudioproces is een bestandsnaam conventie opgesteld. Wanneer de fotograaf een bestand met een bepaalde conventie aanbiedt, weet inriver of het een afbeelding met bijvoorbeeld een voor- of zij-aanzicht betreft. De foto wordt tevens automatisch ingeladen en aan het juiste product in inriver gekoppeld. Vervolgens kunnen foto’s geaccordeerd of afgekeurd worden in inriver. Bij het afkeuren van foto’s kunnen opmerkingen geplaatst worden voor de re-shoot.
• Resources worden nu ontsloten door middel van het XSARUS CDN (XCDN). Deze tool is verantwoordelijk voor de hosting van alle beschikbare afbeeldingen. De tool biedt de vrijheid om alle afbeeldingen in de optimale resoluties op te vragen door middel van unieke urls.
• Er is een Resource Transfer oplossing toegevoegd. Alle assets kunnen in inriver gekoppeld worden aan een campagne, waarna de assets in één keer als campagne verzonden kunnen worden. Er wordt daarbij een url gecreëerd welke met een wachtwoord geopend kan worden. Dit is bruikbaar als bijvoorbeeld hoge resolutie fotografie of marketinguitingen in één set naar een b2b partner gestuurd moeten worden.
• Naast deze functionaliteiten is één van de belangrijkste en meest waardevolle toevoegingen voor CHASIN’, het compleet ingerichte workflow proces binnen inriver.

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe