Check. Identity development

Omschrijving

De e-scooters van Check zijn de oplossing voor ruimtegebrek in de stad. Check is slimme mobiliteit voor een generatie die alles instant binnen bereik wil hebben. Even naar je oma? Check. Nog net voor sluitingstijd naar die ene winkel? Check. Met je vrienden heel de stad door? Check.

Doel

Steeds meer mensen zien in dat mobiliteit slimmer kan dan een auto die stilstaat voor de deur. 37% van alle autoritjes die vanuit de stad vertrekken betreft een afstand van minder dan 2 km.
Diezelfde auto neemt gemiddeld 12m2 aan ruimte in beslag, en vervoert zo’n 2,2 personen per dag. Op evenveel openbare ruimte kun je ook 6 deelscooters plaatsen, die gemiddeld goed zijn voor het vervoeren 54,6 personen per dag.

Check is de slimme e-scooter die daar een oplossing voor biedt. Waar je ook heen wilt, wanneer je ook wilt gaan, Check heeft het antwoord. Mobiliteit onder de knop? Check.

De ambitie: lanceer een nieuwe deelscooterdienst die naadloos aansluit van de moderne stadsbewoner.

Stap 1: een succesvolle lancering van het merk en de dienst in Rotterdam, goed voor een totaal van 500.000 ritjes in het eerste jaar - tevens de bevestiging dat het concept en de user experience aanslaat bij (potentiële) gebruikers alvorens verdere uitbreiding naar andere steden.

Resultaat

n jaar één wist Check een totaal van 670.000 ritjes te realiseren. Mede dankzij het snelle succes in Rotterdam en de grote vraag kon Check de vloot e-scooters eerder dan gepland uitbreiden en werd er tevens uitgerold in Amsterdam, Den Haag en Breda.

Ondanks het aanbod van andere deelscooters (o.a. Felyx en GoSharing) wist Check dankzij veel aandacht voor user experience en customer support direct voet aan de grond te krijgen in alle steden waar de dienst actief is. De stijgende lijn ten opzichte van de concurrenten laat zien dat Check op weg is de voorkeursmobiliteitsdienst in de markt te worden.

dentsuACHTUNG!

AMSTERDAM
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe