Chickslovefood - Makkelijke recepten met weinig ingrediënten

Omschrijving

Chickslovefood is Nederland’s meest populaire foodblog met meer dan 600.000 unieke bezoekers per maand. Nina en Elise inspireren dagelijks mensen met nieuwe recepten. De volledig nieuwe website heeft een aantal belangrijke nieuwe functies die bijdragen aan de groeiambities van de dames.

Doel

Eén van de belangrijkste vragen vanuit Chickslovefood was hoe we (nieuwe) bezoekers meer recepten konden laten bekijken. Het verhogen van het aantal paginaweergaves brengt namelijk een direct positief effect op de omzet uit banners en advertorials. Het verhogen van boekverkopen in de webshop is ook een belangrijk doel. Chickslovefood wil gebruikers verder beter leren kennen om ze in de toekomst beter te kunnen bedienen, gekoppeld aan nieuwe verdienmodellen. Bij de start van het project hebben we een enquête uitgestuurd naar trouwe fans, om meer te weten te komen over hun behoeftes. Hieruit kwam de behoefte naar meer overzicht en een betere zoekfunctie sterk naar voren (6.000+ ingevulde enquêtes).

Resultaat

Door een snelle, plezierige en memorabele ervaring zorgen wij ervoor dat gebruikers eerder en vaker terugkeren naar de site. Het aantal bezochte pagina’s per sessie is gestegen met 120%, meer dan twee keer zoveel. Met de ‘mijn account sectie’ verzamelen we waardevolle data over de favoriete recepten van gebruikers waardoor Chickslovefood bezoekers nog beter van dienst kan zijn. In de eerste paar weken zijn er reeds 600+ accounts per week aangemaakt, zonder dat hier marketing-efforts aan zijn besteed. Met duidelijke call to actions leiden we gebruikers via verschillende journeys naar de webshop – een van de belangrijkste verdienmodellen van het platform.

Overige informatie

- We bieden gebruikers meer overzicht zodat ze minder scrollen door grote en lange blogposts. Zo vinden ze sneller een lekker recept.
- De zoekfunctie met Elasticsearch zorgt voor supersnelle resultaten.
- Handige afvinklijstjes voor ingrediënten en stappen in het recept bieden ondersteuning tijdens de boodschappen en het koken.
- Gebruikers kunnen een account aanmaken en hun favoriete recepten opslaan en makkelijk terugvinden.

Qikker Online

Amsterdam
Qikker Online
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe