Chinezen online naar toeristisch Drenthe lokken

Omschrijving

In oktober 2018 sloten de provincie Drenthe en de stad Jiaxing (China) een vriendschapsverdrag. Doelstelling: Chinese touroperators voorzien van informatie over toeristisch Drenthe en in het verlengde daarvan Nederland. In opdracht van de provincie ontwikkelden wij een MiniProgram voor WeChat, een zeer innovatieve Chinese social media-applicatie van het Chinese Tencent.

Doel

Voor het eerst opent een Nederlandse provincie een heuse ambassade in het buitenland; in China wel te verstaan. Waarom? Om de Chinezen eens goed warm te maken voor een reisarrangement naar jawel: Drenthe. Vooral online moeten Chinezen getriggerd worden voor een trip naar Holland, met die focus op Drenthe. Dáár moeten ze zijn ;) Een grootse aanpak is benodigd!

Resultaat

Chinezen online naar toeristisch Nederland lokken? Dat gaat niet zonder
slag of stoot in het land van de Great Firewall. Van het meest verfijnde en
omvangrijke censuur- en surveillancesysteem ter wereld. Maar wij houden
wel van een uitdaging. Na een spoedcursus China wisten wij exact wat we moesten doen. We ontwikkelden een eigen MiniProgram voor WeChat – het one and only innovatieve social media-platform van Tencent, helemaal booming in China. Het MiniProgram biedt complete reispakketten naar Nederland met in het bijzonder ‘toeristische hotspot Drenthe’ als trekpleister. Niet alleen kunnen Chinezen hun verblijfplaats bij o.a. de meest markante horecaondernemer van Drenthe boeken, ook kunnen ze complete reis- en dag arrangementen afnemen om alle hotspots van Nederland mee te kunnen pakken. Daarnaast kunnen promotionele berichten rechtstreeks naar gebruikers gestuurd worden. Het is een vernuftig systeem dat voorziet in elke behoefte van de consument. Zo triggeren we ze wel, die Chinezen.

Met ontwikkelen alleen ben je er niet. Screenen, screenen en nog eens screenen; dát is wat ze doen in China. Je wordt voortdurend gecheckt op integriteit. Ons programma? Geaccepteerd door de Chinese autoriteiten. Een unieke prestatie voor een Nederlandse partij: we zijn het eerste Nederlandse bureau dat een overzees MiniProgram heeft ontwikkeld voor WeChat. Iets wat als buitenlands bedrijf überhaupt pas sinds september 2018 mogelijk is!

Overige informatie

Onder grote belangstelling en in aanwezigheid van het Chinese Consulaat werd het MiniProgram op feestelijke wijze gelanceerd tijdens een grote toeristische beurs in China op 27 en 28 maart, waarvoor Amazing ook de beursstand en een bijbehorende mix van communicatiemiddelen ontwikkelde. Een groot charmeoffensief met puur Hollands gevoel.

+ Voeg case toe