Circular IQ: Inzicht in duurzaamheidsdata supply chain

Omschrijving

Circular IQ focust zich op versimpelen en faciliteren van de circulaire economie door bedrijven inzicht te geven in de duurzaamheid van hun volledige supply chain. Het online platform maakt prestatie-analyses op basis van duurzaamheidsdata die slim gedeeld kunnen worden met verschillende belanghebbenden.

Doel

Startup Circular IQ zocht een ervaren IT-partner voor de realisatie van een complex, management informatie systeem dat voorloopt in de technologie en voldoet aan de hoge eisen van security, performance, schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Het doel was een volledig grafisch inzicht in de duurzaamheidsdata van de hele supply chain, van eindproduct tot grondstof.

Resultaat

De startup loopt met haar SaaS platform voor op de concurrentie, door het aanbieden van een volledig inzicht van duurzaamheid in de supply chain en samenwerking van verschillende partijen mogelijk te maken. Het vaststellen en interpreteren van data is tijdrovend en een flinke klus. Het SaaS-platform maakt duurzaamheidsdata invoeren eenvoudig door gebruik van een intuïtief ontwerp met sterke focus op user experience (UX). De analyses zijn snel gemaakt, relevant en makkelijk te delen. Door de focus op het gecontroleerd samenbrengen van duurzaamheidsdata van verschillende partijen, ontstaat betrouwbare en relevante informatie om te sturen op duurzamere productie. Door tevens de prestaties van toeleveranciers in de keten voor een product inzichtelijk te maken, kunnen producenten gefundeerde beslissingen nemen ten aanzien van circulariteit.

Overige informatie

Een combinatie van het volgen van de lean startup gedachte en een agile ontwikkelmethodiek hebben ervoor gezorgd dat er in record tempo een lanceerbaar product opgeleverd is. De Minimal Viable Product (MVP) is in 3 maanden doorlooptijd ontwikkeld en succesvol gelanceerd.

GlobalOrange

Amsterdam
GlobalOrange
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe