Cordaid: Vernieuwing in ontwikkeling

Omschrijving

Cordaid is een van de grootste ontwikkelingsorganisaties in Nederland. Er wordt gewerkt aan verschillende projecten; denk aan educatie, gezondheidszorg, klimaat etc. Cordaid vroeg ons om al hun websites om te zetten van Django naar een responsive WordPress Multisite omgeving.

Doel

Cordaid heeft veel verschillende websites in beheer. Zij uitten de wens voor een flexibele en schaalbare oplossing voor de verschillende websites van Cordaid. Voor deze uitdaging hadden wij de volgende oplossing voor ogen: Eén centrale WordPress installatie voor functionaliteiten, templates en look & feel waarmee Cordaid de websites als verschillende omgevingen kan beheren. Nieuwe meertalige en responsive omgevingen zijn dan gemakkelijk zelf te lanceren door gebruik te maken van bestaande functionaliteiten en door kleine aanpassingen in look & feel door te voeren.

Resultaat

Dit project is vrij uitgebreid met een tiental websites die gemigreerd worden. We hebben naast de corporate website op https://www.cordaid.org/ één uitgebreid thema ontwikkeld dat voor een aantal andere websites ingezet wordt. Om dit goed neer te zetten hebben we eerst de tijd genomen om een gebruiksvriendelijk thema met voldoende opties en dat volledig responsive is te ontwikkelen. Voor een aantal andere sites wordt dit thema ook ingezet en worden alleen de opties en functionaliteiten die nodig zijn werkelijk gebruikt.

Binnen dit project is er voor gekozen om het huidige design, ontwikkeld door Fabrique, te behouden. De technische implementatie van het responsive maken van de website heeft echter wel invloed op het design. Om een optimale gebruikerservaring op verschillende mobiele devices na te streven, hebben we verschillende aanpassingen doorgevoerd in het ontwerp.

Naast de structurele uitdagingen om WordPress slim in te zetten voor verschillende meertalige sites, zijn ook de koppelingen met de externe systemen van Cordaid geïntegreerd voor bijvoorbeeld de sollicitatie procedure, de donatie module en de OpenData over de projecten.

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe