Corporate blog voor topeconomen ABN AMRO Insights

Omschrijving

ABN AMRO benaderde Level Level en enkele andere bureaus om een voorstel te maken voor de ontwikkeling van een nieuw content platform voor de zakelijke doelgroep. Deze site, ABN AMRO Insights, zou hét kennisplatform moeten worden binnen de financiële wereld. Geschreven door topeconomen en bankiers bij ABN AMRO en toegankelijk voor iedereen. Van freelancers tot managers bij grote organisaties, van filiaalmanagers tot bedrijfseconomen.

Doel

Eén van de belangrijkste uitdagingen bij het ontwikkelen van een actief blog, is het absoluut centraal stellen van de content. Uiteraard geldt dat voor bezoekers, maar evengoed voor de achterkant: de gebruikers van het blog.

Artikelen klaarzetten en publiceren moet een eenvoudige handeling zijn, geen noodzakelijk kwaad dat tot frustraties leidt. WordPress is van zichzelf al gebruiksvriendelijk – en zeker op het gebied van publicatie -, maar met de juiste trucjes, werkt de workflow aan de achterkant nét even wat sneller en soepeler met de gebruiker mee.

Resultaat

Drie maanden na de lancering van ABN AMRO Insights kregen we een mailtje van Maarten Smit, ons contactpersoon voor dit project. ABN AMRO Insights was nu al een succes. Naast een groot aantal positieve reacties werden de artikelen veel gedeeld via social media. Bovendien was het aantal views op de artikelen met 400% gegroeid t.o.v. de oude situatie, waarin de artikelen in PDF vorm per email werden gedeeld in plaats van gepubliceerd. Een mooi resultaat dus.

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Type oplossing

+ Voeg case toe