Creative Holland | Portal voor creatieve grensverleggers

Omschrijving

Responsive internationaliseringsportal voor de Nederlandse creatieve industrie. Voor Nederlandse creatieve ondernemers met grensoverschrijdende ambities en voor potentiële buitenlandse opdrachtgevers. De website is gerealiseerd op basis van open source CMS Drupal.

Doel

DDA en de Federatie Dutch Creative Industries (FDCI) schreven een pitch uit voor de ontwikkeling van een portal voor de internationalisering van de creatieve industrie. De website moest toegesneden en actuele informatie bieden aan Nederlandse creatieve ondernemers met grensoverschrijdende ambities en tegelijkertijd een laagdrempelige toegang bieden tot de Nederlandse creatieve industrie aan potentiële buitenlandse opdrachtgevers. Het voorstel dat Flink hiervoor uitbracht kwam als beste uit de bus!

Resultaat

In een aantal sessies heeft Flink samen met de opdrachtgever de contentstructuur voor de website uitgedacht. Hoewel de content voor de buitenlands geïnteresseerden heel anders is dan de content voor de Nederlandse ondernemers, heeft Flink hiervoor toch één set unieke templates kunnen ontwikkelen. Daarnaast heeft Flink de creatieve stijl voor de website ontwikkeld; een krachtig logo, herkenbare kleurstelling en creatieve vormtaal met een digitale knipoog.

Voor de Nederlandse creatieve ondernemer beantwoordt de website de meest belangrijke vragen en verwijst het waar nodig door naar de informatie op andere websites. Per sector is informatie te vinden over de kansen die het buitenland biedt en de succesverhalen inspireren ondernemers de stap naar het buitenland ook echt te wagen. Aan de buitenlandse bezoeker biedt de website onder ander de juiste contactpersoon voor ieder creatief vraagstuk. De responsive website is ontwikkeld op basis van het open source CMS Drupal.

Flink

Den Haag
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe