Culinaire website in 28 talen met headless CMS

Omschrijving

Enrise ontwikkelde voor de keramische buitenkeuken van Big Green Egg een robuuste culinaire website in 28 talen met flexibel headless CMS.

Doel

Big Green Egg staat voor hoge kwaliteit, ook online. Zij vroegen Mediabunker om de website te herontwerpen tot een responsive site met een nieuwe hoogwaardige uitstraling. Het nieuwe biggreenegg.eu moet met inspirerende content in 28 talen gericht zijn op de community van gebruikers ter bevordering van de merkbeleving en klantenbinding. Enrise is als technisch partner gevraagd een schaalbare website te ontwikkelen met focus op de beheerbaarheid van de content in alle talen.

Resultaat

Als uitgangspunt stelden we dat de nieuwe site robuust, schaalbaar en onderhoudbaar moet zijn. Dat gaat het best met gebruik van een zogeheten headless CMS. Het voordeel van een headless CMS is de onafhankelijkheid tussen frontend en backend. Het CMS staat op zichzelf, waardoor de content eenvoudiger via andere kanalen ontsloten kan worden en beter integreert met andere systemen. Met WordPress als headless CMS is het mogelijk om design en interactie uit te breiden, zonder de restricties van het standaardframework. Het beheer van de talen wordt verzorgd door WPML, dat in deze case de beste oplossing is voor meertaligheid.

Big Green Egg heeft nu een schitterende website met een hoogwaardige uitstraling die aansluit bij de EGG en hun andere kwaliteitsproducten. Het selecteren van de juiste modellen en accessoires is eenvoudiger geworden. Bij het zoeken naar je ideale recept met de snelle zoekfunctie loopt het water je in de mond en met de fraai gepresenteerde receptenpagina’s lukt elk gerecht dat je bereidt.

De redactie ontwikkelt en publiceert artikelen en recepten in vele talen die superstrak en smakelijk worden gepresenteerd op biggreenegg.eu. Diezelfde content kan Big Green Egg ontsluiten via meerdere kanalen of koppelen aan andere systemen dankzij het flexibele CMS.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

//Technieken

PHP
HTML
SCSS
JavaScript
REST
React
NodeJS


//Platforms & Systemen

WordPress (Headless & Multilingual)
Ansible
Git
Elasticsearch
Searchkit
Gitlab
Amazon Web Services
Symfony Framework
Docker

Enrise

Amersfoort
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe