De app voor studenten en docenten

Omschrijving

Datanose is een zeer uitgebreide applicatie die de UvA ondersteunt bij administratieve processen. De 5000 studenten, docenten en onderwijsondersteuners van de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica gebruiken deze software voor roosters, onderwijsprogramma’s, het boeken van ruimtes, en nog veel, veel meer.

Doel

De door de faculteit wiskunde zelf ontwikkelde bedrijfskritische applicatie Datanose, had te maken met twee problemen. Alle kennis van de applicatie lag bij één ontwikkelaar. Dit werd gezien als een onacceptabel risico. Het doorvoeren van veranderingen werd daarnaast een steeds tijdrovender proces. De UvA benaderde GlobalOrange voor de borging van de continuïteit, maar zeker ook voor de doorontwikkeling van Datanose.

Resultaat

Doordat de applicatie over een aantal jaren organisch gegroeid is heeft GlobalOrange geadviseerd om de bestaande architectuur, de geschreven code en functionaliteit van de applicatie grondig te analyseren. Dit heeft geresulteerd in een rapport met daarin de gevonden knelpunten, risico’s en verbeterpunten om tot een stabiele, goed te onderhouden en goed presterende applicatie te komen die nog jaren mee kan. Deze aanbevelingen zijn als onderdeel van de refactoring fase door een gespecialiseerd team doorgevoerd. Hierna kon de verantwoordelijkheid voor beheer en doorontwikkeling eenvoudig aan het team worden overgedragen.

GlobalOrange

Amsterdam
GlobalOrange
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe