De auto.nl teksconverter

Omschrijving

Een ‘content creator framework’ genereert op basis van machine learning unieke teksten voor tweedehands auto’s die op auto.nl te koop worden aangeboden. Dit scheelt zoveel tijd voor de copywriter dat het aantal auto’s dat per dag nieuw online gezet kan worden is toegenomen van tientallen naar wel honderden!

Doel

Auto.nl is het allereerste platform in Nederland waar je online een auto kan kopen. Het is belangrijk dus, dat je als bezoeker goed geïnformeerd wordt. Wanneer je op auto.nl een auto bekijkt, moet je na het lezen van de beschrijving het gevoel hebben dat je in de auto hebt gezeten. Voor de copywriter zijn deze omschrijvingen een flinke klus. Per auto kost het minimaal 20 minuten typewerk. Auto.nl zocht een oplossing waarmee gemakkelijker en sneller goede teksten te maken zijn, afgestemd op elke afzonderlijke auto.

Resultaat

De oplossing werd een door E-sites ontwikkelde tool die op basis van data uit verschillende bronnen automatisch teksten genereert. De belangrijkste bron van informatie is de ontwikkelde API, waar auto.nl algemene data over de auto naartoe pusht. Zoals merk, model en bouwjaar. Op basis van die data wordt automatisch gezocht welke auto hier bij hoort en wordt aanvullende relevante informatie verzameld. De tool voegt alle data samen en genereert teksten die in verhalende vorm alle bijzondere specificaties beschrijven. Zoals veiligheid of comfort. De gegenereerde teksten kunnen vervolgens zonder menselijke inbreng op de website geplaatst worden.

Deze oplossing bespaart auto.nl veel tijd en dus geld. Een auto-omschrijving kost een copywriter minimaal 20 minuten. Er werden voorheen 100 auto’s per week toegevoegd. Dat is dus 2000 minuten (ruim 33 uur) aan werk, dat nu bespaard wordt. Uitgaande van een gemiddelde uurprijs van een copywriter a 65 euro per uur, is dat dus een besparing van 2145 euro per week. Bovendien stelt de tool auto.nl in staat om nu honderden auto’s per week online te zetten. En dit betekent veel meer potentie tot verkoop dus!

Overige informatie

De tool levert een steeds betere kwaliteit teksten, door sturing van de copywriter. Correcties in zinnen maken de eindteksten steeds vloeiender. Er heeft dus eerst een optimalisatiefase plaatsgevonden waarin de database steeds verder gevuld is met relevante auto kenmerken en eigenschappen. De copywriter heeft gegenereerde teksten gecontroleerd en correcties doorgevoerd. De tijd die copywriter nodig heeft voor een tekst reduceert hierdoor nu van minimaal 20 minuten naar enkele minuten, naar uiteindelijk helemaal nul.

Door toepassing van machine learning, is de tool in staat verbanden te detecteren. Bijvoorbeeld door specificaties door te krijgen over motorinhoud en bijbehorende PK’s, leert de tool wat bij elkaar hoort. Zo is het in staat zelf aan te vullen, wanneer één van de twee specificaties ontbreekt.

Deze oplossing is compleet nieuw in de automotive branche. En nog nooit eerder voor de Nederlandse taal gebruikt. We hebben dus als eerste een bestaande techniek omgezet naar een oplossing die voor auto.nl een enorme efficiëntieslag oplevert. Met deze oplossing bewijzen we dat de inzet van artificial intelligence tot zeer effectieve innovaties kan leiden. Ook voor andere branches, bijvoorbeeld de huizenbranche, kan deze oplossing van enorme toegevoegde waarde zijn. Dit is dus nog maar het begin!

E-sites

Breda
E-sites
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe