De community van LUV Spakenburg

Omschrijving

Het Baken stond bekend als een christelijke boeken- en cadeaushop. De winkel was echter uitgegroeid tot veel meer. Om dit gevoel te vergroten en ook een breder publiek aan te spreken, werd er besloten om de offline community te rebranden en ook online te creëren.

Doel

Offline – Online
De offline community versterken met een online community. Waar liefde voor lezen, leven en elkaar centraal staan. Waar het gaat om aandacht, geloof en verbinden. Een online winkel realiseren die, net als de echte winkel, meer is dan een verkooppunt. Het is een plek om te ontmoeten, voor de gezelligheid, om verhalen te delen en te praten over het leven.

Doelgroep uitbreiden
Een bredere doelgroep aanspreken door een duidelijke positionering die verder gaat dan het geloof.

Resultaat

Rebranding
Om de geformuleerde identiteit te ondersteunen werd er een nieuwe naam en huisstijl ontwikkeld. Dit vormde de basis voor de nieuwe website én de compleet vernieuwde winkel. LUV Spakenburg is in naam en uitstraling de vertaling van de doelstellingen. Deze rebranding werd gepromoot middels een eigen LUV krant én een evenement.

Webshop
De webshop werd in de eerste week nadat deze live stond al 693 keer bezocht. 28,4% van de bezoekers komt meermaals terug en het aantal aankopen in de webshop is stijgende. Er worden producten verkocht die met het geloof te maken hebben, maar er is ook een enorm ander assortiment. Hierdoor wordt er direct een breder publiek aangesproken.

Het online gezicht van LUV
De winkelmedewerkers zijn het gezicht van LUV Spakenburg. Daarom hebben zij ook in de webshop een grote rol. Zij delen online artikelen, reviews, vlogs, blogs, tips etc. Op deze manier wordt de persoonlijke kracht van de winkel ook online ingezet. Zo is LUV ook online meer dan alleen een verkooppunt en wordt de bredere doelgroep aangesproken.

De community
Er is een succesvolle community ontstaan die zowel offline als online een plek is waar iedereen zich op zijn gemak voelt. LUV houdt zich nog altijd bezig met het geloof, maar is dermate divers dat ook een breder publiek aangesproken wordt. LUV Spakenburg biedt iedereen een plek om passie voor lezen, leven en elkaar te delen. Reacties als “hier voelt het echt als thuiskomen” bewijzen dat LUV-Spakenburg zowel online als offline liefde, gezelligheid en warmte uitstraalt.

Uw Business Online

Bunschoten
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe