De Kweker: een echte business-to-business webshop

Omschrijving

De Kweker is een professionele levensmiddelengroothandel met een passie voor goed eten en drinken. De Kweker biedt producten en service op basis van de behoeften van de klant en staat voor continuïteit en kwaliteit.

Doel

Bij de start van dit project had De Kweker al een bestelsite, maar deze was vrij basic en werd niet veel gebruikt. Omdat De Kweker een echte business-to-business shop is, vereiste dit van ons een specifieke aanpak. Het bestelproces in een B2B webshop is heel anders dan in een B2C webshop, waardoor er dus ook andere dingen zijn waar je op moet letten. Het belangrijkste was dan ook om voor de zakelijke klant een zo ideaal mogelijke omgeving te bouwen.

De Kweker vroeg om functionaliteiten in hun webshop als leverdagen en uiterlijke besteltijden op klant-, artikelgroep- en artikelniveau. Op klantniveau moest ook bepaald worden welke artikelen je mag bestellen en voor welke prijs, afhankelijk van prijsafspraken. Vrij essentieel voor horecaondernemers is dat ze snel heel veel artikelen kunnen bestellen. Hier lag voor ons een grote uitdaging.

Resultaat

Om dit allemaal mogelijk te maken, hebben we verschillende bestelmogelijkheden toegevoegd en om snel zoeken mogelijk te maken hebben we gebruik gemaakt van Elasticsearch.

In de eerste fase van het project hebben we alle musthave functionaliteiten toegevoegd, zodat we de shop live konden zetten. In fase twee hebben we alle nodige verbeteringen doorgevoerd. De derde fase is eigenlijk een doorlopende fase, waarin we continu blijven optimaliseren op basis van wat er beter kan.

Uiteindelijk is het aantal bestellingen bij De Kweker is in het afgelopen jaar met 24.6% gestegen, een prachtig resultaat. We blijven continu werken aan de webshop van De Kweker en daarnaast zijn we ook bezig met een aantal andere webshops onder Vroegop Ruhe & Co b.v. We kunnen dus wel spreken over een tevreden klant.

Overige informatie

Ook interesse in een B2B webshop? Bekijk onze website www.h1.nl en neem contact met ons op!

H1 Webdevelopment

Rotterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe