De natuur beschermen in Zuid-Holland

Omschrijving

Het Zuid-Hollands Landschap zet zich samen met 50.000 beschermers in voor het behoud en ontwikkeling van natuur en cultuurlandschap in Zuid-Holland. Dit doet ze door het aankopen, in beheer nemen en onderhouden van natuurlandschap. We ontwikkelden een website waarbij het genieten van de natuur centraal staat.

Doel

De nieuwe website moet het belang van natuur in Zuid-Holland en de meerwaarde van 'de stichting Zuid-Hollands Landschap' onder de aandacht brengen. In een aantal strategische sessies kwamen we tot de conclusie dat we op de website willen overtuigen via een rijke natuurbeleving en handige tools om de natuur ook in het echt te ervaren. De enthousiaste gebruiker (natuur fans) moeten vervolgens omgezet worden naar donateur en/of vrijwilliger.

Resultaat

De uitdaging van ieder goed doel is om op verschillende niveaus de doelgroep te laten zien dat de organisatie er doe doet. Enerzijds betekent dit het tonen van de maatschappelijke meerwaarde en anderzijds gaat het om het bouwen van een relatie met een consument. Om invulling te geven aan dat laatste niveau, wordt de website ingezet als online startpunt om er op uit te trekken en te genieten van de Zuid-Hollandse natuur. Het vinden van wandelroutes, fietsroutes en activiteiten staat daarom op de website centraal.

In de zoektocht naar een leuke wandelroute of activiteit, wordt de bezoeker verleid om meer over het gebied of project te lezen. Ook wordt er om een e-mailadres of donatie gevraagd wanneer de betrokkenheid met het product het hoogst is. Bijvoorbeeld bij het downloaden van een wandelroute of na het inschrijven op een activiteit. De mogelijkheid om te doneren wordt op relevante plekken op de site aangeboden, soms subtiel en soms opvallend zoals op de homepage.

Als je wilt doneren, kun je in het donatieformulier een project kiezen waaraan je graag geld wilt geven. Zo wordt een donatie veel persoonlijker en krijgt het een meerwaarde voor de donateur. Ook krijgt het Zuid-Hollands Landschap zo meer inzicht in projecten die voor donateurs belangrijk zijn en kunnen zij hun uitgaven beter sturen.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

Zicht online

Rotterdam
Zicht online
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe