De nieuwe portal voor de beste MBO keuze met KiesMBO

Omschrijving

Niet iedereen is een geboren profvoetballer, dus hoe bepaal je dan wat je toekomstige beroep wordt en welke MBO-opleiding je hiervoor nodig hebt? Het ministerie van OCW en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) willen jongeren helpen met deze vragen met een website die jongeren ondersteunt bij hun keuze: KiesMBO.

Doel

Een centrale plek voor jongeren waar alle informatie over studie- en beroepskeuze op gebied van MBO te vinden is. KiesMBO.nl moet jongeren helpen bij de keuze uit meer dan 500 opleidingen.

Resultaat

Samen met Ape to Zebra, BlendedWorks, Design for Life én jongeren uit de doelgroep heeft We are you het platform KiesMBO ontwikkeld. Dit is de centrale plek voor alle informatie over studie- en beroepskeuze op gebied van MBO. Dit platform helpt jongeren op weg naar de juiste keuze uit meer dan 500 opleidingen.

“Wat je kiest ben je zelf” is de uitdagende en prikkelende slogan op de site. De site helpt bij het maken van een studiekeuze en heeft stijgende bezoekersaantallen. De slimme interessetest op de website wordt vaak gebruikt en de content draagt bij aan de juiste studiekeuze voor de (toekomstige) student. Dit is voor ons het ultieme bewijs dat de website voldoet aan de behoefte van de eindgebruiker.

Overige informatie

KiesMBO.nl maakt het MBO-landschap overzichtelijk. Op één plaats en via verschillende routes ontdekt en vergelijkt de aankomend student, ouder of decaan de verschillende keuzemogelijkheden. Het platform helpt dus niet alleen de student, maar ook de ouders of decanen. De site onderscheidt zich met een interessetest en video’s waarin de student aan het woord is. In 2019 zijn we genomineerd met de DIA award voor deze prestatie.

We are you

Tuil
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe