De Slimste Zorg Professional

Omschrijving

Kennis spel voor medewerkers (7000) van Philadelphia. De vragen gaan over het specifieke terrein in de zorg dat Philadelphia bestrijkt. Je speelt tegen elkaar waarin goed en snel beantwoorden van vragen leidt tot een battle die je wint of verliest. Natuurlijk is er een openbare totaal ranglijst.

Doel

Directe aanleiding: de behoefte aan een platform voor interne communicatie campagnes. Dat zijn er in een dergelijke organisatie vaak meer dan 6 per jaar. Dat is niet alleen tijdrovend, en daarmee kostbaar, het is steeds minder effectief. De kernvraag: ontwikkel een platform waar Philadelphia in haar permanente interne communicatiebehoefte kan voorzien dat tenminste een jaar of drie meekan. Zorg ervoor dat de totale investering voor ontwikkeling van het platform en de kosten voor onderhoud lager zijn dan de kosten voor 5 interne communicatiecampagnes.

Resultaat

Zonder overdrijven: hiermee overtreffen we alles. De kernvraag: ruimschoots. Er is nu een platform waar mensen niet alleen thematische communicatie spelenderwijs tot zich nemen maar men vindt het ook nog erg leuk om te spelen. Collega's leren elkaar kennen (de organisatie is over zeer veel vestigingen verspreid), kennis wordt opgedaan juist in de tijd die anders verloren gaat. De kosten voor de ontwikkeling zijn er in een paar maanden uit (schatting is 3 campagnes) en er wordt nu continu gewerkt aan kennis ontwikkeling en dat is dan ook nog eens slechts bijvangst.

Het spel is 'soft' gelaunched maar wordt al gespeeld door een kleine 500 mensen. Het uitspelen van rondes is 96,8% (!) en we naderen al snel het aantal van 100.000 beantwoorde vragen. Daarnaast is er nu inzicht in wat moeilijke onderwerpen zijn en op welke vlakken er bijgespijkerd moet.

Overigens: volledig privacy respectabel, individuele resultaten worden niet bijgehouden.

Overige informatie

Het spel is inmiddels white label beschikbaar. Voor een relatief zeer bescheiden budget kunnen we dit nu beschikbaar maken voor andere organisaties.

Brickson

AMSTERDAM
Brickson
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe