De WILDLANDS app als kompas bij je expeditie

Omschrijving

Een wereldexpeditie maken in één dag. Dat kan in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Dit unieke themapark is maar liefst 22 hectare groot. Een handige gids is dus geen overbodige luxe! WILDLANDS vroeg Move4Mobile deze gids te maken, in de vorm van een handige app.

Doel

De vraag van WILDLANDS: 'Maak een app voor de bezoekers van WILDLANDS die qua design en beleving volledig bij het park aansluit. Een app die de bezoeker al vóór zijn bezoek kan gebruiken, maar die ook als gids kan dienen tijdens zijn bezoek. Een app vol informatie over de verschillende dieren, belevenissen en het laatste nieuws.'

Resultaat

Move4Mobile ontwikkelde zowel een iOS als een Android app voor WILDLANDS. Daarnaast zorgden we voor een koppeling met de WILDLANDS website, zodat de content die voor de website gegenereerd wordt, ook beschikbaar komt in de app. En we adviseerden over de juiste inzet van notificaties aan bezoekers.

Bij het ontwikkelen van de apps had het design een belangrijke rol. In nauwe samenwerking met WILDLANDS maakten wij het design.

Het resultaat is een prachtige app. Er is heel bewust voor gekozen een native app te maken, zodat we optimaal gebruik konden maken van de technische mogelijkheden. Dit heeft een heel verfijnde applicatie opgeleverd met bijzondere menu-overgangen, subtiele animaties en bijzondere features. Zo zit er een Easter Egg in de app verstopt...

Ook is de app zo gemaakt dat hij offline gebruikt kan worden. Bij de eerste keer opstarten wordt alle informatie opgehaald. Zo hoeft de gebruiker zich bij zijn bezoek aan Wildlands geen zorgen te maken over zijn wifi-verbinding: hij heeft alle benodigde informatie altijd bij de hand.

De app wordt bijzonder goed ontvangen door de bezoekers van WILDLANDS en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren in de app stores. Het aantal gebruikers blijft groeien; alleen de Android versie is al ruim 50.000 keer gedownload!

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

Move4Mobile

Zwolle
Move4Mobile
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe