Digitale werkmappen voor Enexis

Omschrijving

Papieren werkmappen zijn verleden tijd voor Enexis. Vanaf heden gebruiken Enexis technici in de regio Drenthe de nieuwe app, genaamd ‘Enexis Digitale Werkmappen’. Move4Mobile heeft dit systeem voor Enexis Drenthe ontwikkeld, waardoor de planning en uitvoering van storingen, onderhoudswerkzaamheden en andere interne opdrachten is gedigitaliseerd.

Doel

Zonder het te beseffen wordt er bijna 24 uur per dag, 7 dagen in week door vele medewerkers werkzaamheden uitgevoerd aan het elektriciteits- en gasnet. Voor het uitvoeren van hun werkzaamheden werd er voorheen gebruik gemaakt van een papieren werkmap. Deze papieren werkmappen, die door werkvoorbereiders op kantoor werden aangemaakt, bestaan uit verschillende formulieren, documenten en checklists. Hoewel de papieren werkmappen alle informatie bevatten die de technici nodig hebben was de aanmaak en de verspreiding hiervan erg arbeidsintensief. Ook is een stapel papieren in een map niet erg praktisch tijdens de uitvoer van werkzaamheden en niet meer van deze tijd. De vraag van Enexis was om de planning en uitvoering van storingen, onderhoudswerkzaamheden en interne opdrachten zo overzichtelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te digitaliseren.

Resultaat

Move4Mobile ontwikkelde voor de technici van Enexis een gebruiksvriendelijke Android tablet app, waarmee zij op elk moment van de dag beschikken over hun werkmappen en planning. De app is zo gemaakt dat deze ook offline gebruikt kan worden. Taken kunnen op locatie worden ingezien, werkzaamheden uitgevoerd en formulieren ingevuld. Wanneer er weer verbinding is met het internet wordt de informatie automatisch gesynchroniseerd naar de server. Voor de werkvoorbereiders en uitvoerders ontwikkelden we een webportaal waar werkmappen kunnen worden aangemaakt en beheerd. Een werkmap omvat alle informatie die nodig is om werkzaamheden goed, verantwoord en veilig uit te voeren. Om voor een sluitende verantwoording te zorgen van de uitgevoerde werkzaamheden, wordt op taakniveau tot in detail bijgehouden hoe de uitvoer is verlopen. De app zorgt er ook voor dat de audit op specifieke processen overzichtelijker is geworden. De werkwijze van Enexis is zo specifiek dat dit niet met een bestaande oplossing ontwikkeld kon worden. De uiteindelijke oplossing is vanaf de basis ontworpen voor Enexis.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

Veiligheid is in deze branche van grote belang. Met de digitalisering van de werkmappen kan beter toegezien worden op de veiligheid van gegevens en de technici. Alleen de werkverantwoordelijke is in staat om wijzigingen in de werkmappen aan te brengen. Daarnaast voorziet het proces dat alle betrokkenen, vanuit een persoonlijk gebruikersaccount, digitaal akkoord geven bij de start van de uitvoering van de werkzaamheden. Het systeem is hierdoor sluitend en frauderen wordt onmogelijk gemaakt.

Move4Mobile

Zwolle
Move4Mobile
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe