Digitalisering processen binnen Gemeente Rotterdam

Omschrijving

De gemeente Rotterdam wil digitaal doorpakken en Incentro helpt een handje. We implementeerden het Alfresco Digital Business Platform, zodat alle documenten voortaan op één digitale plek te vinden zijn. En omdat de interface van het Platform best wel saai is, hebben we er een glanzend laagje overheen gelegd.

Doel

‘Schouders eronder’ en ‘niet lullen, maar poetsen’: Rotterdammers houden graag de vaart erin. Daar hoort een overheid bij die snel schakelt. Dan is het handig als alle gemeentelijke content – van poststukken tot dossiers en rapportages – snel te vinden is. Zonder dat medewerkers tijd verliezen aan lange zoektochten door verschillende systemen, of stuiten op een klassieke ‘computer says no’. De gemeente Rotterdam wil in vijf jaar tijd 90% van haar niet-zaaksgewijze processen digitaliseren en digitaal toegankelijk maken. Die processen gaan over de ontwikkeling van de stad, of zijn ondersteunend aan de organisatie.

Verder wil de gemeente dat:
- Informatie niet langer versnipperd over verschillende systemen ligt
- De beschikbaarheid van informatie niet meer afhangt van individuele medewerkers
- Medewerkers maximaal digitaal kunnen werken

Resultaat

Digitaal post verdelen, documenten zoeken, content archiveren en samenwerken: wat de gemeente Rotterdam wil, levert Alfresco. Dus hebben we het Alfresco Digital Business Platform in de Maasstad geïmplementeerd. Maar we deden nog iets. Want normaal gesproken heeft het Digital Business Platform een interface waar je niet vrolijk van wordt: saai en bomvol informatie waarin je snel verdwaalt. Terwijl wij er juist zijn om klanten blij te maken met digitale oplossingen.

Daarom legden we ‘Shine’ over het platform: onze eigen interface op het Application Development Framework van Alfresco die wél mooi en gebruiksvriendelijk is. Zodat medewerkers veel makkelijker met Alfresco uit de voeten kunnen en daar nog plezier bij beleven ook. Dat scheelt frustratie, bespaart tijd en haalt alles uit de investering die het Digital Business Platform is. Ook handig: Shine voldoet aan de actuele wet- en regelgeving voor het archiveren van content. Daar hoeft de gemeente Rotterdam zich dus ook niet langer druk om te maken.

Incentro NL

utrecht
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe