Dis je vrienden

Omschrijving

Met de campagne wilden we de Snickers Hunger bars onder de aandacht brengen en het huidige communicatieplatform laden. Door de verspreiding van unieke shirts, de inzet van influencers en een all-time first Instagram Live ‘dis-je-vrienden-sessie’ zaten we direct in de doelgroep en zorgden we voor een breed en overlappend bereik.

Doel

In 2019 introduceerde Snickers Hunger bars: speciale Snickers repen waarop het iconische label op de verpakking vervangen is door persona’s waar je in verandert wanneer je lijdt aan stevige trek. Voorbeelden hiervan waren Pannenkoek, Prinses en Mafkees; stuk voor stuk bijzonder geschikt om aan je hongerige vrienden te geven.

De belangrijkste doelstelling was het merk Snickers onder de aandacht brengen bij (met name) mannen tussen de 16 en 25 jaar oud. Een doelgroep die dagelijks een enorme hoeveelheid content consumeert en door de verzadiging van advertenties moeilijk te bereiken is.

De secundaire doelstelling was het laden van het ‘You’re not you when you’re hungry’ communicatieplatform, waarbij we een connectie maakten met de woorden op de repen. Dat deden we met Hunger shirts: onze twist op de populaire logo T-shirts die de jeugd tegenwoordig draagt. Dit unieke T-shirt met de woorden in de Snickers beacon kreeg de consument gratis bij aankoop van 2 multipacks. Hiervoor wilden we online ook aandacht genereren, om zo de verkoop van Snickers in winkels te stimuleren.

Resultaat

Vrienden dagen elkaar voortdurend uit. Dat is niet onaardig, maar juist een vorm van erkenning. Om het communicatieplatform te laden moedigden wij de doelgroep aan om hun vrienden op een grappige manier aan te spreken op hun hongerige gedrag.

De doelgroep laat zich niet via ‘traditionele’ marketing iets vertellen. Het werkt niet om enkel het merk te benoemen, maar het moet juist relevant zijn met de juiste uitstraling, waardoor ze zich hier ook mee kunnen identificeren. Daarom gaven we custom Hunger shirts aan specifiek uitgekozen influencers. Zo kwamen de T-shirts op meerdere kanalen voorbij en waren we in staat om een bereik tot 1.8 miljoen personen te realiseren. (Gemiddelde engagement rate: 16%.) Er ontstond dus veel online buzz en Snickers werd overladen met verzoeken voor extra T-shirts.

Om het thema kracht bij te zetten, hebben we de doelgroep de mogelijkheid gegeven om vrienden te (laten) dissen tijdens een Instagram Live event. De allereerste geanimeerde Live Dis Sessie werd door ongeveer 12.000 personen bekeken. We zagen een continue stroom van engagement en we realiseerden op Instagram een volgersgroei van ongeveer 50 procent! Hoewel dit geen onderdeel was van de doelstellingen, bewijst dit dat we de doelgroep op een relevante en interessante manier hebben geraakt.

In totaal hebben over de diverse campagnelagen en touchpoints ongeveer 4.5 miljoen unieke personen binnen de doelgroep de uitingen gemiddeld meer dan 4 keer gezien.

Overige informatie

Om aandacht te genereren voor de verkrijgbaarheid van de Hunger shirts, hebben we in de eerste laag van de campagne diverse gepersonaliseerde T-shirts verstuurd naar verschillende macro-influencers zoals Kalvijn, Dylan Haegens en Bram Krikke. Om het mysterie rondom de T-shirts te intensiveren is er bewust gekozen om in de posts van de influencers het merk Snickers niet te benoemen. Ook communiceerde Snickers zelf nog niks over de T-shirts. (Uit een pre-test bleek namelijk dat een merendeel van de doelgroep het merk herkent door alleen het zien van een T-shirt met een customized logo erop).

De tweede laag van de campagne stond in het teken van de (allereerste) Live Dis Sessie: een 1-uur durende livestream op Instagram waarin een volledig geanimeerde rapper iedereen diste die durfde deel te nemen. Het geanimeerde karakter bewoog in real-time mee op de stem en bewegingen van battlerapper Luan Buleshkaj (a.k.a. L-Deep), die op zijn beurt direct reageerde op de input en reacties van de kijkers van de livestream.

Dankzij de mogelijkheden van Instagram konden we de influencers uit de eerste laag uitnodigen om samen live te gaan met het geanimeerde karakter. Hiermee creëerden we niet alleen een complete inzet van influencers in deze campagne, maar zorgden we er ook voor dat de livestream ook werd bekeken door de vele volgers van de influencers.

We Are Blossom

Eindhoven
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe