DOCK applicatie

Omschrijving

Vorig jaar werd het crossdock centrum van transportbedrijf Tielbeke fors uitgebreid. Met zo'n 200 vrachtwagens die daar dagelijks af- en aanrijden is een strakke planning cruciaal. Vandaar dat we voor Tielbeke een DOCK-applicatie bouwden, die real-time inzicht geeft in de docks die beschikbaar zijn op het terrein.

Doel

Hessel Jonkman, IT-manager bij Tielbeke transport, vertelt: "omdat er zich dagelijks zoveel vrachtwagens melden, is een goede structuur en planning ontzettend belangrijk. Daarnaast wilden we ervoor zorgen dat er minder voertuigbewegingen zouden zijn op het terrein. Zodat het voor de chauffeurs sneller duidelijk is waar hun wagen staat, de kans op schades afneemt en de benzinekosten lager liggen."

Resultaat

Het resultaat is een webapplicatie die alle medewerkers van Tielbeke een duidelijk overzicht geeft van de status van de docks: beschikbaar (groen), gereserveerd (oranje) of bezet (rood). De docks en de vrachtwagens zijn genummerd, waardoor in één oogopslag duidelijk is welke vrachtwagen waar staat.

De app werd gebouwd in Laravel en met behulp van zogenaamde websockets. Daarmee worden de status updates in real-time op schermen weergegeven.

"De app bespaart ons veel tijd", vertelt Hessel. "Daarnaast geeft het veel minder voertuigbewegingen en minder kans op schades. Onze collega's hebben er al bewonderend naar gekeken!".

Lees meer over de casus op: https://beeproger.com/werk/dock-applicatie/

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

beeproger

Groningen
beeproger
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe