Drinken Werkt Beter chatbot

Omschrijving

Eenderde van de mensen in Nederland drinkt niet genoeg. Voor Coca-Cola European Partners bouwden wij een online drink coach in de vorm van een Facebook Messenger chatbot die mensen in een 30-day challenge helpt om voldoende water te drinken.

Doel

Het doel is simpelweg om mensen meer te laten drinken en ze te informeren over het belang van hydratatie. De Drinken Werkt Beter chatbot is een onderdeel van de Drinken Werkt Beter campagne waarmee CCEP bij wil dragen aan een gebalanceerde leefstijl en duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Resultaat

Het resultaat is een persoonlijke online drink coach die je altijd bij je draagt: in je Facebook Messenger op je telefoon. In een 30-day challenge daagt de chatbot je uit om meer te drinken. Hij creeert bewustwording over het belang van hydratatie, herinnert je om dagelijks voldoende te drinken en beloont je bij goed gedrag. Dit doet hij door de gebruiker vragen te stellen, GIF’jes en plaatjes te sturen, weetjes te delen, etc. De bot komt iedere dag met verse content om de gebruiker steeds weer te verrassen en motiveren.

Overige informatie

Label A

Rotterdam
Label A
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe