DSM Bright Stories - Van storytelling naar storydoing

Omschrijving

Een beter leven voor iedereen – klinkt utopisch? Niet voor DSM. Met hun producten worden duurzame innovaties, zoals plantaardige omega 3, gemaakt. Het probleem: veel mensen weten dit niet. Om de wereld bekend te maken met DSM’s duurzame missie, creëerden wij Bright Stories – een always-on storydoing concept.

Doel

Dat DSM een vooruitstrevend bedrijf is, blijkt wel uit het feit dat hun bedrijfsstrategie gebaseerd is op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. DSM draagt bij aan het beëindigen van wereldwijde honger, maakt duurzame energie voor iedereen bereikbaar en realiseert verantwoorde consumptiepatronen. Dat is een goed streven, maar voor veel mensen nogal abstract. Om de strategie van DSM tastbaarder en concreter te maken, riepen we Bright Stories in het leven. Echte authentieke verhalen die onderstrepen hoe DSM bijdraagt aan een betere wereld. Van storytelling naar storydoing!

De campagne had verschillende doelstellingen. Zo moest het bijdragen aan de positionering van DSM als “purpose led” bedrijf dat hard werkt aan een beter leven voor iedereen. Met de pay-off “Bright science. Brighter Living” geven ze hier invulling aan. Ook moest de campagne awareness creëren over de doelstellingen en innovaties van DSM. Daarnaast vormden het verfijnen van de merkidentiteit, verhogen van merkvoorkeur en bouwen van een vertrouwensrelatie met de doelgroep andere belangrijke doelstellingen. Ook intern bij DSM had de campagne een doel: de organisatie inspireren en bekendmaken met de nieuwe merkidentiteit.

Resultaat

Met het concept op zak gingen we aan de slag met de uitwerking. We maakten tot nu toe van zeven innovaties Bright Stories, met elk eigen social posts, landingspagina’s en teaservideo’s. Gedurende 2019 kregen de verschillende doelgroepen deze stories gefaseerd te zien. De focus voor de doelgroep lag grotendeels op internationale B2B, met hier en daar een kleine uitstap naar de consument. Deze doelgroep kreeg, gebaseerd op interesse, een post te zien uit één van de drie segmenten: personal, company en industry. Door dit onderscheid te maken konden we elke story breed uitrollen en relevant maken voor een gevarieerde doelgroep. De retargeting die we hebben ingezet tilt deze relevantie naar een nog hoger niveau en verhoogt de conversiekans aanzienlijk.

Met dit creatieve always-on concept hebben we de doelgroep het gehele jaar weten te inspireren met impactvolle storydoing. Het grootste gedeelte van de campagne speelde zich af op LinkedIn, maar ook op Facebook en Instagram werden de Bright Stories gepubliceerd en gedeeld. De eerste zeven Bright Stories leverden een indrukwekkende 6,5 miljoen organische en betaalde impressies op. Vanuit die miljoenen impressies is er meer dan 30.000 keer doorgeklikt naar de landingspagina. Dit betekent dat de campagne een click-through-rate had van 0,47%, aanzienlijk hoger dan de benchmark. Daar bovenop was de engagementrate ruim boven de benchmark en werden de video's bijna 575.000 keer bekeken. Impressies waar je U tegen zegt: we hebben de wereld bekendgemaakt met DSM’s duurzame missie!

Overige informatie

Wat dit betekent voor de toekomst? De huidige campagne loopt in 2020 door én DSM heeft nog een hele reeks producten en oplossingen waar nog geen Bright Story over is verschenen. Dus houd hun socialmediakanalen goed in de gaten.

Valtech

Utrecht
Valtech
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe