Durlinger: overname & optimalisatie van 4 schoenenwebshops

Omschrijving

Overname & optimalisatie van vier Magento schoenenwebshops, waarbij Magento Open Source de meest geschikte oplossing bleek te zijn voor Durlinger Shoetime Groep.

Doel

Zoals een mooi paar schoenen een outfit compleet maakt, versterkt een goede webshop de fysieke winkel en vice versa. Om de schoenenwebshops net zo succesvol te maken als de fysieke winkels van DSG, hebben zij XSARUS gekozen als partner voor de overname van de Magento webshops. Tijdens het samenwerkingsproces kwamen onder andere deze wensen aan het licht: het verbeteren van de koppeling met het ERP-kassasysteem en verbeteren van de koppeling met Spotler.

Aan XSARUS de taak om de Magento Commerce 2 webshops over te nemen en naar een hoger niveau te tillen door diverse integraties en modules optimaal te laten samenwerken. Met als doel een stabiele basis neer te zetten, waarop de samenwerking verder gecontinueerd kan worden.

Resultaat

Koppeling met ERP-kassasysteem
Eén van de grootste pijnpunten was de bestaande koppeling met het Avelon ERP-kassasysteem. Dit resulteerde in het niet tijdig of onjuist verschijnen van (prijs)informatie en een incorrecte online voorraad. Een belangrijk punt om aan te pakken. De productinterface tussen het ERP-kassasysteem en de Magento webshop is aangepast, waardoor de stabiliteit aanmerkelijk vergroot is. Ook is de productdata en voorraadinformatie op de juiste wijze gestructureerd, wat de performance ten goede komt.

Koppeling met Spotler
Klanten kunnen zich in de fysieke winkels van DSG registreren als klant op basis van het e-mailadres. Doordat de koppeling tussen Avelon en Spotler niet naar behoren werkte, werden deze nieuwe, waardevolle registraties niet gesynchroniseerd met de klantenlijst in Spotler. De oorzaak van deze problemen is getraceerd en opgelost. Daarnaast is de email deliverability geoptimaliseerd, waardoor de emails die DSG stuurt ook ten allen tijde aankomen.

DSG maakte in de bestaande situatie niet optimaal gebruik van de talloze functionaliteiten binnen Magento Commerce, waardoor gekozen is om over te stappen naar Magento Open Source. Geen alledaagse stap, maar zeker één die tot de mogelijkheden behoort. Een downgrade als deze is zeer complex en onvoorspelbaar, maar het is toch gelukt dit binnen een periode van slechts twee maanden te realiseren.

De Magento Open Source variant komt beter overeen met de wensen van DSG en levert op jaarlijkse basis een kostenbesparing op, omdat de licentiestructuur is weggevallen. Samen met diverse custom-made aanpassingen, is een ideaal platform gecreëerd.

Overige informatie

In de vier schoenenwebshops is onder andere de headless XSARUS check-out toegevoegd. De kracht van deze check-out is de verhoging van het aantal conversies en de verkorte laadtijd. Ook is de code base van de vier webshops geharmoniseerd, waardoor het eenvoudiger is om in de toekomst verder uit te breiden. Daarnaast is op het gebied van de hosting snel geschakeld. Dankzij een goede samenwerking met de betreffende hosting partij, is de migratie van Magento Commerce naar Open Source succesvol verlopen.

De XSARUS mentaliteit bleek een goede match te zijn met DSG. Het uit handen nemen van belangrijke pijnpunten, snel schakelen en het voorstellen en doorvoeren van duurzame oplossingen. DSG is met dit platform en de geoptimaliseerde integraties klaar voor de toekomst.

XSARUS blijft betrokken bij de verdere doorontwikkeling van de Magento webshops. Met een samenwerking op basis van wederzijds vertrouwen, een heldere structuur van wekelijkse contactmomenten en een bulk aan ideeën over Digital Marketing optimalisaties, gaan XSARUS en DSG nog verder aan de weg timmeren.

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Type oplossing

+ Voeg case toe