E-commerce platform Neleman

Omschrijving

Voor Neleman hebben we een nieuw e-commerce platform gemaakt. Het platform is volledig op maat voor de klant ontwikkelt om de techniek van Shopware. Naast de webshop is het complete logistieke proces op de schop gegaan. Hierin heeft Friks de koppelingen tussen Shopware en de logistieke partners geleverd.

Doel

Eigenaar Derrick Neleman is van de teelt van de druiven tot aan het logistieke proces na de bestelling van een fles wijn betrokken bij elk proces in zijn sterk groeiende bedrijf. Alle stappen die hier in worden gemaakt dragen bij aan een betere ‘wijn’ wereld. Vandaar het credo: “Good wine to save the world”. Dit verhaal moest sterk naar voren komen op alle pagina van de nieuwe webshop. Ook was de opdracht om een flexibel platform te ontwikkelen om dit verhaal op te blijven vertellen zonder daar direct frontend developers voor nodig te hebben. Onze keuze is hierdoor gevallen op het CMS Shopware 5.5 wat met zijn shopping worlds hier de perfecte tool voor biedt.

Resultaat

Neleman wijn ligt bij honderden zorgvuldig gekozen resellers in Nederland en België. Ook is het bedrijf de afgelopen jaren hard aan de weg aan het timmeren met hun webshop. Het maakt het bedrijf niet uit waar klanten de producten van Neleman aanschaffen. Als de producten maar aangeschaft worden en als het verhaal maar goed over komt. De webshop is hėt platform waarop klanten kennis kunnen maken met de producten van Neleman en het verhaal wat daar bij hoort. Het verhaal stond dat ook in dit project op één. Bij elk product word een video getoond waarin de smaak van het product wordt omschreven, hoort een vegan recept wat geschikt is bij de wijn te serveren en wordt tot in de kleinste details omschreven hoe het product tot stand is gekomen. Het resultaat is dan ook een platform wat qua storytelling maximale mogelijkheden biedt.

Friks Web & Marketing

Leeuwarden
Friks Web & Marketing
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe