easyEnergy geeft consument toegang tot handelsprijzen

Omschrijving

Nieuwkomer in de energiemarkt easyEnergy biedt consumenten met een slimme meter de mogelijkheid om groene stroom en/of gas af te nemen tegen actuele handelsprijzen, zonder winstopslag. easyEnergy komt op de markt onder de vlag van de ‘easy family of brands’, bekend van onder andere easyJet.

Doel

easyEnergy maakt als enige energieleverancier geen verschil tussen bestaande en nieuwe klanten. Iedereen betaalt altijd precies dezelfde handelsprijs zonder winstopslag. Jaar in, jaar uit. Lager dan de handelsprijs kan gewoon niet ingekocht worden. Het energiecontract bij easyEnergy is ieder moment kosteloos opzegbaar en kent geen opzegboetes. De klantenservice van easyEnergy is volledig digitaal. Alle klanten krijgen toegang tot een persoonlijke omgeving waar ze hun verbruik en de kosten tot op het uur nauwkeurig kunnen inzien.

Resultaat

Poort80 is sinds medio 2016 verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de website, zowel de ‘voorkant’ als het portal waar de consument alles zelf kan instellen, bekijken en online kan regelen. Deze ‘self-care’ omgeving is vervolgens gekoppeld met het backend van easyEnergy. De website is ontwikkeld in Umbraco. Ook de hosting en het onderhoud van de website wordt door Poort80 verzorgd.

“De samenwerking met Poort80 is vanaf het begin meer dan uitstekend. Een deskundig team van professionals is vanaf de start nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de site, zowel op technisch vlak als op het gebied van usalibility, vormgeving, rapportages en consumentenbeleving. Daarnaast weten ze bij Poort80 waarover ze praten: Ze snappen de energiemarkt, begrijpen tot in de kern wat er nodig is om een aansluiting te realiseren en eerlijk te kunnen afrekenen met onze klanten. Hierdoor waren we samen in staat om een optimale flow en mijn-omgeving te realiseren” aldus Maarten Roelfs, CEO van easyEnergy. “Ondanks de strakke deadlines hebben we bereikt wat we wilden en daarmee zijn wij nu klaar voor de lancering en promotie binnen Nederland en daar buiten."

Overige informatie

De variabele prijzen berekent Nederlands jongste energieleverancier een-op-een door aan klanten, zonder winstopslag. Het enige waar easyEnergy geld aan verdient, is 5 euro per aansluiting per maand voor het vastrecht. Klanten hoeven hierdoor niet meer over te stappen vanwege de prijs.

Poort80

Amsterdam
Poort80
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe