Editorial Suite, Sanoma Learning: Grenzeloos gebruiksgemak

Omschrijving

Sanoma Learning is een leidende Europese educatieve uitgever. Om een goede basis te leggen voor de productie van haar nieuwe digitale educatieve producten heeft zij de tooling voor het content creatie- en publicatieproces volledig opnieuw ontwikkeld, op agile en user-centered wijze. Het resultaat één geïntegreerde digitale applicatie, de Editorial Suite.

Doel

In een tijd dat uitgevers het zwaar hebben, weet Sanoma Learning dat digitalisering van kernprocessen dé manier is om concurrerend te blijven. De huidige processen binnen contentcreatie zijn vaak inefficiënt. Dit komt door het gebruik van verschillende programma’s en applicaties. De processen staan veelal los van elkaar en maken gebruik van papier, software, e-mail en verschillende netwerkschijven. Tijd voor één centrale digitale oplossing die aansluit bij de werkwijzen van de zes internationale dochterbedrijven van Sanoma Learning.

De opdracht: ontwikkel een web-applicatie die de werkwijzen structureert, maar tegelijk ook keuzevrijheid laat in het creatieproces. Met functionaliteiten voor projectorganisatie, onderlinge samenwerking en de tools voor contentcreatie. Zorg dat het product snel en makkelijk werkt, simpel is in gebruik maar veel mogelijkheden biedt voor verschillende typen (interactieve) content. Kortom: een efficiënt product dat contentcreatie makkelijk maakt.

Een complex project als dit vraagt om een agile aanpak. Het multidisciplinaire team bestond uit UX-designers (Soda studio) en product owners, developers en data-analisten (Sanoma Learning). Met de wetenschap dat werknemers deze digitale omgeving dagelijks gaan gebruiken, zijn we uitgegaan van user-centered design: snel prototyping en veel usability testing. En ook nog eens Internationaal, want Editorial Suite wordt in veel landen gelanceerd.

De Editorial Suite is voor Sanoma Learning een cruciale fundering van de digitale strategie die haar leidende positie als Europese educatieve groep verder versterkt.

Resultaat

De grootste plus van de Editorial Suite is de volledigheid. Planning, creatie, communicatie en feedback: alles kan binnen één digitale werkomgeving. Dit biedt enorme tijdwinst en veel meer controle en overzicht dan voorheen. En wat wij altijd voorop hebben staan: heel veel gebruiksplezier en -gemak.

In 2015 zijn in de eerste drie landen de eerste uitgeefteams van start gegaan met de Editorial Suite. Dit heeft tot nu toe al geleid tot de lancering van enkele tientallen nieuwe digitale producten. In de loop van 2016 zal de Editorial Suite verder uitgerold worden in nog 2 landen.

Met behulp van de Editorial Suite zijn de dochterbedrijven van Sanoma Learning in staat om de doorlooptijd van haar productontwikkeling significant te verlagen (tussen 30-40%). Daarnaast zal het gebruik van de Editorial Suite leiden tot een besparing van 15-25% op haar productiekosten.

De Editorial Suite zal uiteindelijk gebruikt worden voor de productie van alle educatieve producten van zes Sanoma Learning dochterbedrijven in 5 landen:
- aantal gebruikers: 1000-1500
- aantal nieuwe uitgeefproducten per jaar: 350-500
- aantal klanten die deze producten gebruiken: 4-5 miljoen  

Hiermee draagt de Editioral Suite bij aan het behouden van Sanoma Learnings leidende concurrentiepositie in de wereld van educatieve uitgeverijen.

Overige informatie

De heldere opzet en structuur bieden houvast en overzicht. In een oogopslag zie je deadlines en nieuwe taken. In de main suite kun je content bekijken, aanpassen en overdragen aan anderen. Die omgeving bevat alle functionaliteiten die je nodig hebt in het creatie- en werkproces. Krachtige maar eenvoudige tools.

Om de keuze tussen de verschillende typen content overzichtelijker te maken, geeft het
menu een overzicht en voorbeelden van alle mogelijke contenttypen. Ook bieden we tools om specifieke soorten educatieve content te creëren, zoals automatisch beoordeelde multiple choice-vragen, woordzoekers en invulplaatjes.

Zo’n content-heavy platform vraagt om een uitgebreide en slimme zoekfunctie. Daarom kun je in de Editorial Suite zowel binnen alle projecten zoeken, als in een specifiek boek of e-learningmodule. Vind je content die je wilt (her)gebruiken, dan zet je die meteen in je eigen product.

+ Voeg case toe