Een adviserende webshop

Omschrijving

Brandpreventiewinkel.nl is dé online specialist in kwalitatieve brandpreventieproducten zoals rookmelders en brandblussers. In korte tijd zijn ze uitgegroeid tot marktleider in hun segment. Brandpreventiewinkel wil deze positie graag behouden en koos ervoor om samen met Studio Brabo een volledige nieuwe e-commerce omgeving neer te zetten. Schaalbaar, informerend en converterend.

Doel

We begonnen met het analyseren van de huidige webshop. We combineerden deze resultaten met de wensen van Brandpreventiewinkel om de nieuwe doelen te bepalen: Het stimuleren van bijverkoop en tegelijk het aantal retouren verminderen. Dit alles verpakt in een snelle webshop met een betere gebruikerservaring voor zowel bezoeker als beheerder.

Resultaat

Stimuleren van bijverkoop.
De vraag was heel concreet; Hoe kunnen we de bezoeker stimuleren zodat de gemiddelde orderwaarde stijgt? De nieuwe webshop toont bijverkopen op meerdere plekken in het bestelproces. Zo kan je makkelijk een montageset mee bestellen en als je een product toevoegt aan de winkelmand worden suggesties uit andere productcategorieën getoond om de bestelling compleet te maken. En door middel van het geven van staffelkorting wordt gestimuleerd om meteen voor elke verdieping een rookmelder te bestellen.

Tim's keuze
Een groot probleem met de oude webshop waren de vele retouren van verkeerde bestelde producten. Uit onze analyse bleek dat de informatievoorziening beter kon. Alle productinformatie was wel aanwezig maar werd niet gelezen of op de juiste plek getoond. Daarom bedachten we Tim, dé brandpreventie specialist. Samen met Tim vindt iedere bezoeker de rookmelder, brandblusser of koolmonoxidemelder die past bij zijn woonsituatie. In simpele 3 stappen.

Uit de eerste statistieken blijkt al direct een verhoging van de gemiddelde orderwaarde van +/- 10%.

Studio Brabo

Tilburg
Studio Brabo
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe