Een duurzaam Sustainability Report

Omschrijving

Als wereldspeler op het gebied van diervoeding en aqua-feed, draagt Nutreco bij aan de ontwikkeling van een duurzame voedselproductie.

Doel

Nutreco biedt jaarlijks het Sustainability Report aan bij belanghebbenden, om inzicht te geven in hoe succesvol Nutreco is in ‘Feeding the future’.

Resultaat

Om dit jaar een stap verder te gaan in duurzaamheid bedacht onze partner NOSUCH ten opzichte van vorige jaren een papierloos Sustainability Report.

Een van de voordelen van een digitaal report is dat er van bewegend beeld gebruik gemaakt kan worden. Om de verhalen echt tot leven te brengen is ervoor gekozen om een videobeeld als cover te gebruiken. Ook start ieder hoofdstuk met een video welke al direct het onderwerp visualiseert dat in het hoofdstuk behandeld wordt. Verder zijn er door het gehele rapport video’s verwerkt zoals bij het CEO statement, waarbij de CEO en de Sustainability Director met elkaar in gesprek gaan.

Andere voordelen van een digitaal report is dat er nu gemakkelijk statistieken gemeten kunnen worden. Zo kan er onder andere inzichtelijk worden gemaakt waar ter wereld het rapport gelezen wordt. Ook is het report volgend jaar gemakkelijk te updaten. Efficiënt & duurzaam!

Navigatie is ook een belangrijk onderdeel van de beleving. Om die reden zijn er verschillende navigatie-mogelijkheden aan het report toegevoegd die het gemakkelijk maken om naar een andere pagina’s binnen een hoofdstuk te gaan, maar ook om van hoofdstuk te wisselen.

Het Sustainability report wordt over de gehele wereld gedistribueerd en wordt ook gelezen in gebieden met het minder snelle internetverbinding. Hier is rekening mee gehouden door het report zo licht mogelijk te maken. Alle assets werden op cloudfront gezet en video’s werden ingeladen via Vimeo. Dit zorgt ervoor dat de content overal ter wereld snel geladen kan worden.

Overige informatie

Bekijk de volledige case:

https://www.bmade.nl/cases/nutreco/

B.made

Rotterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe