Een meertalige website voor afdichtingenspecialist Leader

Omschrijving

Sigma Solutions een meertalige, leadgeneratie website voor om afdichtingenspecialist Leader Gasket Technologies te ondersteunen bij haar internationale herpositionering.

Doel

Afdichtingenspecialist Leader Gasket Technologies (Leader) wilde uit te de schaduw van haar moederbedrijf (multinational ERIKS) stappen en zich profileren als een internationaal toonaangevend merk.

Resultaat

Ter ondersteuning van deze herpositionering ontwikkelde Sigma Solutions een meertalige, leadgeneratie website. Ook voert zij online marketing werkzaamheden uit, zoals e-mailmarketing en zoekmachineoptimalisatie, om de vindbaarheid en naamsbekendheid te vergroten.

Minimale tijdsbesteding → maximaal resultaat

Omdat Leader niet beschikte over een eigen marketingteam werd er een projectgroep van internationale kennishouders samengesteld. Mensen uit de business, die de doelgroep door en door kennen. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen wisten we met een minimale tijdsbesteding - aan de klantzijde - een maximaal resultaat te zetten.

Procesoptimalisatie

Samen bepaalden we over welke functionaliteiten de website moest beschikken om de doelgroep optimaal te bedienen. We kwamen tot de conclusie dat de doelgroep veel waarde hecht aan productdocumentatie en -advies. Deze productdata werd grotendeels automatisch uit een centrale database ontsloten, dankzij de catalogus en datasheet-generator van Sigma Solutions. De toepassings- en productkennis van Leader's specialisten is waar mogelijk verweven in Sigma Solutions' Accessify WCMS. Zo is er een filterfunctie die de bezoeker begeleidt naar het juiste product voor zijn toepassing. Een proces wat nu niet meer alleen telefonisch, maar ook digitaal kan plaatsvinden.

Het bedienen van internationale markten

Deze website brengt Leader Gasket Technologies dichter bij haar klanten. Wereldwijd. Om niet alleen de Verenigde Staten, maar ook Europa optimaal te bedienen zal Leader de komende jaren meerdere Europese talen toevoegen. Dit is onderdeel van een traject om het merk binnen de online context lokaal

Overige informatie

Leader Gasket Technologies is een internationale dienstverlener in vlakke pakkingen. Het bedrijf produceert en distribueert deze pakkingen en adviseert grote internationale bedrijven in de chemische, olie- en gasindustrie.

Sigma Solutions

Alkmaar
Sigma Solutions
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe