Een nieuw platform voor de leukste uitjes

Omschrijving

De Persgroep Nederland is het grootste mediahuis van Nederland. Een toonaangevende uitgever van onder andere AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool, Eindhovens Dagblad en nog heel veel meer. De Persgroep had een plek nodig waar de verschillende merken hun eigen webwinkel kunnen neerzetten en onderhouden.

Doel

Veel van de merken, aangesloten bij De Persgroep, verkopen kaartjes voor pretparken, bioscopen en nog veel meer. Tot voor kort kon dat enkel via de website van De Persgroep zelf. Echter, bezoekers zijn gewend om zaken te doen met merken als het AD of de Volkskrant zelf.

Om die reden wilde De Persgroep een makkelijke manier om webshops voor hun merken neer te kunnen zetten. Webshops met hun eigen branding.

Resultaat

DotControl ontwikkelde een schaalbaar en continue aanpasbare skin. Conversie gedreven. Op dit moment is dit platform van de persgroep een van de grootste implementaties van Nopcommerce met een doorvertaling naar 13 verschillende webshops.

- Door middel van A/B testing, multivariate testing CRO technieken (conversion rate optimalisatie) verbeterde we continue de user flow steeds.

- Om de gebruikers zo veel mogelijk op ons eigen platform te houden zijn er verschillende ticketshop koppelingen gemaakt met de aanbiedende partijen.

- Via interactieve dashboards kunnen de verschillende merken van de Persgroep hun eigen e-commerce op het platform beheren en de ROI bepalen.

- De fotografie op het platform benadrukt het familiegevoel van de bezoeker.

- Door het succes breiden we de skin nu uit naar de Belgische markt.

Overige informatie

Voor De Persgroep zette DotControl een schaalbaar en continue aanpasbaar skin platform neer, waar de verschillende merken die onder de Persgroep vallen hun eigen webwinkel kunnen neerzetten en onderhouden.

DotControl | Data Driven Creative Agency

Rotterdam
DotControl | Data Driven Creative Agency
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe