Een nieuwe website voor beheersorganisatie Videma

Omschrijving

De dienstverlening van Videma is gericht op het bewaken en beschikbaar maken van vertoningsrechten op tv-beelden voor de zakelijke markt. Door rechten te bundelen en via een kant-en-klare licentie aan te bieden, is de vergoeding relatief voordelig en wordt de administratieve last tot een minimum beperkt.

Doel

Videma wil de mogelijkheid creëren voor het online aanvragen van licenties aan vertoners inclusief een systeem waarmee producenten van TV-rechten eenvoudig en snel rechten kunnen claimen. In 2017 is de website geheel vernieuwd.

Resultaat

Poort80 bedacht een systeem waarmee grote hoeveelheden data op behapbare wijze inzichtelijk worden gemaakt voor producenten. Producenten kunnen daarmee honderden uitzendingen in één keer claimen, controleren met hun eigen administratie en de financiële opbrengsten ervan zien.

De website is gebouwd met behulp van de allerlaatste versie van het Umbraco Content-Management-Systeem, gebaseerd op .NET technologie. De nieuwe site is compleet naar HTTPS getild en alle onderliggende applicaties en data worden beveiligd uitgewisseld.

De site is in relatief korte tijd ontwikkeld en de pagina’s zijn allemaal modulair opgebouwd met blokken. Daarbij kan ieder afzonderlijk onderdeel van de site (header, hoofdmenu, sidebar links, footer) per pagina worden aan- of uitgezet.
Videma beschikt nu over een moderne, actuele publieke website waarin ze uitlegt waarom licenties nodig zijn en waar online licenties kunnen worden aangevraagd voor vertoners. Daarnaast zijn er een aantal webapplicaties ontwikkeld waar rechthebbenden (producenten) hun rechten kunnen claimen, conflicten kunnen oplossen en de financiële afhandeling daarvan kunnen inzien. De webapplicaties van Poort80 zijn verder gekoppeld aan de financiële en document-management-systemen.

Overige informatie

Videma is een collectieve beheersorganisatie die zich sinds 2000 heeft gespecialiseerd in het bewaken en beschikbaar maken van vertoningsrechten op tv-beelden. Voor haar klanten (bedrijven en instellingen) organiseren zij het zo eenvoudig mogelijk: de licentie geeft auteursrechtelijke toestemming voor het zakelijk gebruik van een compleet pakket tv-programma's op de belangrijkste publieke en commerciële zenders.

De Videma licentie komt tegemoet aan de behoefte van zakelijke tv-gebruikers om zoveel mogelijk rechten te bundelen, en daarmee de administratieve lasten tot een minimum te beperken.

Als intermediair streeft Videma naar evenwicht in de belangen van gebruikers enerzijds en rechthebbenden anderzijds. Voor gebruikers vertaalt zich dat onder meer in voortdurend overleg met brancheorganisaties over de wijze van uitvoering en makkelijke en duidelijke maatwerkregelingen, met herkenbare en werkbare criteria.

Poort80

Amsterdam
Poort80
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe