Een nieuwe website voor het Kröller-Müller Museum

Omschrijving

Het Kröller-Müller Museum heeft een wereldberoemde collectie met kunstwerken van Van Gogh, Monet, Seurat, Picasso en Mondriaan. Een bijzonder museum op een spraakmakende locatie in de bossen van de hoge Veluwe. De nieuwe website doet recht doen aan de topcollectie en het unieke karakter van het museum.

Doel

Met de website wilde het Kröller-Müller Museum op een verhalende en zeer visuele manier de activiteiten en de collectie naar buiten te brengen. De verbanden die gelegd worden (handmatig en geautomatiseerd) tussen de collectiestukken onderling en met de inspirerende blogberichten, wekken de unieke collectie van het museum tot leven. Een topcollectie die je gezien moet hebben!

Resultaat

Het resultaat is een zeer complete website, met een uiterst flexibel CMS. In de agenda kun je eenvoudig via een ‘daypicker’ zien wat er op een bepaalde dag te zien en te doen is. Maar de site beschikt ook over een collectiezoeker met uitgebreide filter en sorteer mogelijkheden.
De website is geheel meertalig en geschikt om bijvoorbeeld de Chinese en Russische markt te bedienen. De site is volledig responsive opgezet waardoor de gebruiker op zowel smartphone, tablet als desktop een optimale online ervaring heeft. De site heeft veel te bieden en is klaar voor de toekomst.

Overige informatie

De website maakt gebruik van een aantal externe systemen. De afbeeldingen worden opgehaald uit een centrale beeldbank via de software van Bynder.
Momenteel zijn we bezig de collectie te ontsluiten middels een koppeling met het collectiebeheersysteem TMS.

Zicht online

Rotterdam
Zicht online
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe