Supersnel unieke projectwebsites voor Heijmans

Omschrijving

Heijmans laat jaarlijks vele projectwebsites ontwikkelen. Daarbij wordt vaak het wiel opnieuw uitgevonden. Dankzij digitale transformatie van verschillende processen staat er nu één krachtig framework voor website ontwikkeling.

Het gevolg? Een sterker eindresultaat, 80% kostenbesparing en een kortere time to market: van weken naar dagen.

Doel

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die al bijna een eeuw met passie bouwt aan de contouren van morgen. Heijmans realiseert uiteenlopende vastgoedprojecten van rijtjeshuizen in Drenthe tot penthouses in hartje Amsterdam. Ieder met haar eigen persona’s. Voor deze projecten laat Heijmans jaarlijks zo’n 50 nieuwe projectwebsites ontwikkelen. Met de uitdaging om ruim 1 miljoen bezoekers per jaar (70% via mobile) een gebruiksvriendelijke online ervaring te bieden.

Deze websites worden ontwikkeld door tientallen verschillende leveranciers. Met als gevolg een enorme wildgroei aan processen en oplossingen, lange doorlooptijden, hoge kosten en beperkte kwaliteit. En dat terwijl functionaliteit, flow en content van de websites doorgaans vergelijkbaar zijn.

Heijmans vraagt Rox Media een uniform proces te ontwikkelen rondom het opzetten, onderhouden en optimaliseren van nieuwe projectwebsites.

Doelen hierbij zijn:
• Een oplossing die flexibel genoeg is om in te zetten voor alle verschillende Heijmans projecten.
• Eenvoudig bruikbaar door de verschillende externe webontwikkelaars waar Heijmans mee werkt.
• Borgen van een kwaliteitsstandaard over alle websites.
• Verbetering van klanttevredenheidsscores en conversie door het continu toepassen van optimalisaties.
• Betere meetbaarheid en toepasbaarheid van resultaten.
• Structureel toepassen van conversie optimalisatie en ontwikkeling van nieuwe features, en het centraal kunnen uitrollen hiervan over alle live sites.
• Inkorten van time to market.
• Reduceren van kosten.

Resultaat

Rox Media heeft de huidige oplossingen en processen getransformeerd tot één krachtig framework. Bestaande uit een website template, online support platform en gestandaardiseerde werkprocessen.

Het website template is een extreem flexibel en oerdegelijk mobile-first Wordpress template dat voor Heijmans op maat is ontwikkeld. Bomvol automatisering en in no-time inzetbaar voor àlle soorten projectwebsites.

Communicatieprocessen voor de marketingafdeling van Heijmans zijn volledig gestandaardiseerd en gedigitaliseerd. Met documenttemplates en een projectdashboard, voor efficiënte communicatie en centraal inzicht in projectstatussen.

Een overzichtelijk support platform met duidelijke handleidingen, developer documentatie en handige checklists zorgt voor eenvoudige overdraagbaarheid en borging van de kwaliteit. Ook kunnen hier eenvoudig support tickets worden ingeschoten wanneer er vragen over het template zijn.

Het totale framework transformeert en versnelt bedrijfsprocessen aanzienlijk:
➔ Sterk verminderde doorlooptijd: van 4 weken naar live in slechts 3 dagen.
➔ 80% kostenbesparing op iedere website.
➔ Enorme tijdsbesparing voor de marketingafdeling van Heijmans.

Overige informatie

Het website template is ontwikkeld in Wordpress. Zo kunnen andere webontwikkelaars ook eenvoudig websites met dit template opzetten. Doordat learnings uit alle projectwebsites centraal toegepast worden in het template ontstaat er een hoger kwaliteitsniveau.

De belangrijkste features:
• Volledig aanpasbare huisstijl: Stijlelementen zoals het kleurenpalet, lettertypes en logo zijn eenvoudig aanpasbaar.
• Drag & drop editor: In enkele minuten nieuwe pagina’s samenstellen met simpele drag & drop functionaliteit.
• Koppelingen: Out-of-the-box zijn alle benodigde koppelingen zoals meettools en woningdata geïntegreerd, geconfigureerd en klaar voor actie.
• Kavelkaart editor: Eenvoudig een interactieve kavelkaart intekenen en koppelen aan live data uit het woning beheersysteem van Heijmans. Er zijn geen externe leveranciers meer nodig.
• Form builder: Online formulieren voor elke stap in de customer journey met marketing automation integratie.

Door uniformiteit tussen de verschillende websites kunnen verschillende strategieën real-time getest worden. Alles volledig GDPR compliant.

Nieuwe features worden eenvoudig uitgerold op bestaande sites. Zo blijft elke website nu en in de toekomst profiteren van de laatste ontwikkelingen.

+ Voeg case toe