Een veelzijdig appaanbod voor NPO Radio

Omschrijving

NPO Radio voorziet dagelijks miljoenen Nederlanders van muziekplezier en nieuwsupdates. Denk aan NPO Radio 2 en 3FM voor de betere pop- en rockmuziek van nu en vroeger, NPO Radio 1 voor achtergronden bij de actualiteit en het laatste sportnieuws, NPO Radio 4 voor de rijkste klassieke composities en NPO Soul

Doel

Of je nu houdt van de nieuwste poptunes, golden oldies of stevige rockplaten: het zenderlandschap van NPO Radio heeft voor elk wat wils in huis. Door de grote verscheidenheid aan luisteraars, heeft de publieke omroep ook te maken met verschillende wensen en behoeften per radiostation. Het was voor ons een mooie uitdaging om die verscheidenheid terug te laten komen in gave en zenderspecifieke apps.

Resultaat

We hebben uiteindelijk 8 apps (NPO Radio 1, 2, 4 en 5, 3FM, FunX, NPO Soul & Jazz, NPO SterrenNL) gerealiseerd vanuit één gedeelde codebase. De apps zijn gemaakt voor Android en iOS. Ze hebben verschillende kleuren en functionaliteiten. Die zijn stuk voor stuk precies afgestemd op de beleving en wensen van het doelpubliek van elk afzonderlijk radiostation. Denk aan features zoals:

- een combinatie van live-radio en live meekijken in de studio;
- het afspelen van podcast of zelf samengestelde afspeellijsten;
- het versturen van apps naar de radiostudio.

Voor de NPO-apps ontwikkelde Egeniq een native shared codebase. Dat wil zeggen dat er een native codebase voor Android is, en een native codebase voor iOS, maar dat alle zenders deze codebase hergebruiken. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat op die manier er kosten bespaard worden, terwijl de luisteraars toch een op hen toegespitste zenderapp ervaren. De codebase bevat alle vereiste componenten die nodig zijn om te kunnen communiceren met het backend-CMS. Daarnaast bevat de app allerlei gedeelde componenten, zoals Podcasts en een ‘app de studio’ module, maar blijf het mogelijk om per app het gedrag en de huisstijl aan te passen. Zo krijgt de Radio 2 app elk jaar een eigen Top 2000 menu item, terwijl voor 3FM de Serious Request actie een prominente plek krijgt.

Egeniq

Utrecht
Egeniq
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe