Een verfrissige nieuwe brand identity. En dat woord klopt.

Omschrijving

Een prachtig familiebedrijf én een gemotiveerd team dat bereid is om gedurfde keuzes te maken: daar worden we bij ZUID blij van. Dat was het geval bij Vendrig in IJsselstein, een fullservice dienstverlener in werkkleding.

Doel

De strijd tegen het ‘kleine-lettertjes’-imago

Vendrig zorgt er al bijna 60 jaar voor dat medewerkers fris en veilig aan het werk zijn. Het succesvolle familiebedrijf wilde verder groeien, maar het bedrijf viel te weinig op tussen de concurrentie. De tweede uitdaging: Vendrig wilde afrekenen met het negatieve ‘kleine-lettertjes’-imago van de werkkledingbranche.

Een grondig totaaltraject

Om te laten zien dat je écht anders bent, moet je kritisch kijken naar elke vezel van je bedrijf. Dus ontwikkelden we na een intensieve sessie en gedegen onderzoek een onderscheidende strategie die een flinke stempel heeft gedrukt op Vendrig. Denk aan de identiteit, tone-of-voice, huisstijlmiddelen, fotografie & video, de interne en externe campagne.

Resultaat

Van burgerlijk blauw naar rebels roze

In een branche waar bijna alle bedrijven een blauwe of groene huisstijl hebben, toon je pas echt lef als je een compleet andere kleur kiest. Dus zijn we gaan zoeken aan de andere kant van het kleurenspectrum. Stel, je staat op een brug boven de snelweg: welke kleur vrachtwagen valt dan het meeste op? Ons antwoord: Red Violet.

‘Vendrig werkt verfrissig’

Ook de nieuwe pay-off heeft een eigenzinnig karakter gekregen. Met ‘Vendrig werkt verfrissig’ laten we zien dat Vendrig anders werkt. ‘Verfrissig’ is een nieuw woord dat (nog) niet in het woordenboek staat. Het betekent veilig, hygiënisch, fris, vernieuwend en eigenzinnig. Dit slaat niet alleen op veilige en hygiënische werkkleding, maar ook op de manier van samenwerken met klanten en partners.

‘Verfrissige’ website

De website van Vendrig was ook toe aan een grote wasbeurt. We bouwden een gloedjenieuwe website met een frisse uitstraling, een dynamische header en tactisch geplaatste call-to-actions voor de nodige conversie. Een website met échte medewerkers en échte klanten.

Overige informatie

Vendrig content, wij content

Een solide basis is gelegd. Vendrig is helemaal klaar voor de toekomst. Op de planning staat het uitrollen van de social media-kanalen van Vendrig, zodat het merk meer naamsbekendheid krijgt en meer klanten bereikt. De contentstrategie is al gesmeed. Wordt dus vervolgd!

ZUID creatives

Tilburg
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe