Een volledig verzorgde on- en offline campagne voor Liander

Omschrijving

De ontwikkeling van een volledig verzorgde online en offline campagne voor netbeheerder Liander.

Doel

Netbeheerder Liander is bezig om bij zo veel mogelijk huishoudens de energiemeters te vervangen voor slimme energiemeters. Om Liander tijdens de uitrol van deze nieuwe energiemeters te ondersteunen, ontwikkelde Infocaster een compleet verzorgde online en offline campagne. En met volledig bedoelen we ook ├ęcht volledig: van stoepborden tot social advertising, van strategie tot uitvoering.

De campagne draagt bij aan heldere en eerlijke communicatie over de nieuwe energiemeters en de plaatsing ervan, voor de huishoudens waarbij Liander verantwoordelijk is voor het netbeheer.

Resultaat

De campagne heeft (tot nu toe) mooie resultaten opgeleverd:

- 77% van de mensen heeft de door ons ontwikkelde begeleidende flyer gelezen. Hierdoor hebben we de doelgroep in een vroeg stadium inzicht gegeven in wat de nieuwe energiemeter voor mogelijkheden biedt.

- We hebben 32 social campagnes op Facebook en daar waar relevant ook op Instagram gedraaid, met een gemiddelde doorklikratio van 10% (CTR). We realiseerden tot dusver 20.000 unieke clicks en bereikten ruim 202.000 personen.

- De advertenties over Liander's nieuwe energiemeter zijn ruim 1,6 miljoen keer op een scherm getoond.

Overige informatie

Om de campagne te ontwikkelen hebben we de doelgroep uitgebreid gesegmenteerd en op basis hiervan de campagnestrategie bepaald. We hebben de klantreis (customer journey) geanalyseerd en ingedeeld in verschillende fases, waar we vervolgens de communicatie en middelenmix volledig op hebben afgestemd. Dat betekent dat we de informatie waar behoefte aan is, op een logisch moment via het meest geschikte kanaal aan de juiste persoon vertellen. De middelenmix, zowel online als offline, hebben we via verschillende proeftuinen uitgebreid getest. Door het opstarten van een eigen fotografie traject hebben we ook unieke beelden voor de campagne ontwikkeld.

+ Voeg case toe