Eenvoudig video’s ondertitelen met Triple8

Omschrijving

Tot voor kort waren er geen generieke tools beschikbaar voor het automatisch ondertitelen van video’s. Triple8 brengt daar verandering in met een innovatief platform. Het tijdrovende en kostbare proces van het maken van een ondertiteling maakt plaats voor drie eenvoudige stappen: uploaden, redigeren en downloaden.

Doel

Een video is de ideale manier om de boodschap van je merk effectief over te brengen bij een doelgroep. Je kunt er meer informatie in kwijt en deze informatie ook nog visueel ondersteunen. Wist je dat 85% van de consumenten video’s op social media bekijkt zonder geluid? Kijktijd neemt met 12% toe wanneer video's ondertiteld zijn.

Daarnaast heeft Triple8 ook een maatschappelijk doel. Door video’s te ondertitelen worden video's direct toegankelijk voor doven en slechthorenden. Dit geldt ook voor mensen met een migratieachtergrond die door ondertiteling een taal beter kunnen begrijpen.

Triple8 maakt gebruik van de meest geavanceerde speech to text engines. Hierdoor wordt de audio in de video snel en nauwkeurig omgezet naar tekst. Triple8 plaatst de tekst op de juiste tijdpunten in de video. Indien gewenst vertaalt de tool de gesproken taal naar het Nederlands, Frysk, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Chinees en Arabisch.

Naast het feit dat door ondertiteling de boodschap van een video beter overkomt, wordt verwacht dat ondertiteling een steeds grotere rol krijgt binnen zoekmachines en zoekfuncties van websites. Triple8 speelt hier direct op in en introduceert binnenkort een nieuwe functie waarmee de ondertitelde video’s eenvoudig kunnen worden geïndexeerd door zoekmachines. Hierdoor is de video niet alleen op titel en beschrijving te indexeren, maar ook op basis van de inhoud. Dit geeft een nieuwe dimensie aan searchable videocontent.

Resultaat

Na de officiële lancering op 30 oktober 2019 is Triple8 voor veel organisaties onmisbaar geworden. Met minimaal campagnebudget zijn er al meer dan 10.000 unieke klanten die hun video's hebben voorzien van ondertiteling.

Inmiddels hebben een groot aantal resellers zich gemeld, waaronder veel agencies, goede doelen en merken. Ook vanuit verschillende broadcasters is er concrete interesse getoond en lopen er diverse pilots.

Gravity

Amersfoort
Gravity
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe