Efteling Wonderlijk Speeldoosje

Omschrijving

De actiesite 'Wonderlijk Speeldoosje' voor de Efteling is door Netvlies bedacht en gemaakt

Achtergronden van deze case

Het bekendste attractiepark van Nederland behoeft eigenlijk geen introductie. Al bijna 60 jaar komen bezoekers van alle leeftijden naar de Efteling.

Bij de sprookjesachtige sfeer speelt muziek uiteraard een belangrijke rol. En om ook dit aspect online te kunnen beleven heeft Netvlies voor de Efteling het concept 'Wonderlijk Speeldoosje' bedacht. Naast het concept waren wij ook verantwoordelijk voor het ontwerp, de animatie en de technische realisatie.

Bezoekers krijgen bij de uitgang van de Efteling een muziek CD met daarop de herkenbare Efteling muziek. Op de CD staat een Muzieksleutel, waarmee ze online hun Efteling- en muziekkennis kunnen testen en beloningen kunnen verdienen.

Spelenderwijs doorlopen de bezoekers het Wonderlijk Speeldoosje en ontdekken zij bovendien steeds nieuwe dingen, er gebeurt namelijk genoeg! Zo krijgen deelnemers een muziekquiz voorgeschoteld, dienen zij het juiste sprookje bij een geluidsfragment te zoeken en is er zelfs een hoorpuzzel om op te lossen.

Als de spellen succesvol afgerond zijn, kan men kiezen uit een aantal leuke Efteling beloningen, zoals een screensaver en wallpaper, korting in de Efteling webshop, of bijvoorbeeld een MP3 sprookje. In de loop van het jaar worden er Efteling beloningen toegevoegd.

Doel

Onze opdracht was om een concept te bedenken en uit te werken waarmee bezoekers het Eftelinggevoel thuis kunnen (her)beleven. Bovendien is het concept een middel waarmee de Efteling haar database met klantgegevens kan verrijken.

Resultaat

Spelen is voor iedereen mogelijk, de eerste muzieksleutel 'Viool' krijg je namelijk cadeau! Dus test uw muziekkennis met een bezoek aan speeldoosje.efteling.com.

'Het Wonderlijke Speeldoosje' staat online tot de zomer van 2012. Gedurende de looptijd worden er nog diverse muzieksleutels bekendgemaakt, waarmee men nieuwe beloningen kan verdienen.

Uiteraard worden het gebruik en de resultaten nauwlettend in de gaten gehouden en wordt de site doorlopend geoptimaliseerd.

+ Voeg case toe