EKI

Omschrijving

EKI is een fabrikant van celrubber-, schuim-en rubber- oplossingen en onderscheidt zich in de markt door excellent te zijn in maatwerk.

Doel

Hoe vertaal je online een klantvraag naar een passen artikel dat nooit eerder geproduceerd us? rb2 is op verzoek van EKI gestart met de bouw van een productconfigurator, of beter gezegd een product generator, om deze maatwerk klantvraag te vertalen naar een order.

Resultaat

Samen met EKI heeft rb2 een Product Backlog gedefineerd voor een eerste MVP. In een paar refinement sessies hebben we complexe calculaties op ons whiteboard getekend, om vervolgens te valideren met de stakeholders vanuit EKI. Na een eerste spike zijn we aan de slag gegaan. Sprint voor sprint, in nauw contact met de Product Owner van EKI. Door de feedbackloop zo kort te houden, konden we snel bijsturen om zo de ideale MVP samen te stellen. Omdat het hier onder de streep toch gaat om prijsberekeningen, is het (geautomatiseerd) testen van de applicatie enorm belangrijk. Dat is sowieso wel de rb2-standaard, maar hier nog net een tikkeltje belangrijker.

Overige informatie

rb2 heeft een productconfigurator ontwikkeld die aan de voorkant ontzettend makkelijk in gebruik is, terwijl er aan de achterzijde op een hoog tempo berekeningen worden gemaakt. Een reeks slimme algoritmes levert de gebruiker vrijwel direct een prijscalculatie. De oplossing is schaalbaar en herbruikbaar, voor bijvoorbeeld gebruik in de bouwmarkt of op de tablet van een sales-agent.

rb2

Purmerend
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe