Elsevier: De wereld in je handpalm

Omschrijving

Elsevier.nl; Hét voorbeeld van hoe je met WordPress een maatwerk content platform kan realiseren. Visueel aantrekkelijk, geoptimaliseerd voor de redactie en gekoppeld aan alle interne systemen.

Doel

Elsevier, verreweg het meest gelezen opinieblad van Nederland, is een stijlvol blad dat orde wil scheppen in de informatiechaos. De lezer van Elsevier heeft het doorgaans druk. Daarom is het van belang het nieuws scherp te selecteren en compact samen te vatten (‘de wereld in je handpalm’). De lezer moet de content op een prettige manier tot zich kunnen nemen, en op een intuïtieve manier door de website kunnen navigeren.

De wereld van bladen is aan verandering onderhevig. Ook Elsevier heeft een nieuwe strategie: Digital first. Dit wil zeggen dat alle content voor het weekblad altijd direct online wordt gepubliceerd. Het lezen van deze Premium Content is een exclusief voorrecht voor Elsevier Abonnees. Middels een ‘Elsevier Digitaal’ abonnement kunnen ook niet-abonnees hier toegang toe krijgen. De verleiding om te abonneren op de Premium Content is een belangrijk uitgangspunt voor zowel het ontwerp als de ontwikkeling van de nieuwe website.

Resultaat

In de vormgeving van de nieuwe website van Elsevier staat rijkdom en urgentie van content centraal. Dit komt tot uiting in een optimale visuele presentatie. Eén enkel artikel wordt in de overzichten alleen vertegenwoordigd door de twee belangrijkste elementen: De titel en de afbeelding. Overige elementen, zoals een datum of een introtekst zijn hier bewust weggelaten. Op alle overzichten wordt de breedte van het scherm volledig benut voor het tonen van artikelen. Ook op detailniveaus zorgen de gerelateerde artikelen voor een visuele impact en triggeren deze om door te klikken. Hierin komt de scherpe selectie en het opiniërende karakter van Elsevier goed tot zijn recht.

In samenwerking met Enrise is een koppeling ontwikkeld die het mogelijk maakt voor abonnees van het weekblad om toegang te claimen tot de premium artikelen op de website. Deze koppeling communiceert met de bestaande systemen van Elsevier. Hierbij wordt de WordPress gebruikersdatabase volledig overgeslagen.

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe