Elsevier Journal Insights

Omschrijving

Inzicht in belangrijke indicatoren van circa 1.800 wetenschappelijke journals.

Achtergronden van deze case

Met onder meer 1.800 journals in haar portfolio is Elsevier wereldwijd de leidende uitgever op het gebied van wetenschappelijke publicaties. Het bedrijf, dat het internationale hoofdkantoor in Amsterdam heeft, werkt samen met een wereldwijde gemeenschap van 7.000 journal editors, 70.000 editorial board members, 300.000 reviewers en 600.000 auteurs.

Doel

Elsevier streeft ernaar auteurs zo goed mogelijk zicht te geven op de prestaties van wetenschappelijke journals. Indicatoren als SNIP en SJR helpen auteurs bij het selecteren van geschikte journals voor het indienen van artikelen. Om die reden had Elsevier de wens een "Journal Insights" platform te lanceren dat diverse belangrijke indicatoren ontsluit.

Resultaat

De Journal Insights webapplicatie is gelanceerd en geeft wetenschappelijke auteurs de mogelijkheid om belangrijke indicatoren over de prestaties van de circa 1.800 academische journals van Elsevier te bekijken, zoals de Article Influence, Eigenfactor, SNIP, SJR en Article Publication Time. Inspire heeft het project gerealiseerd in samenwerking met ontwerpbureau CLEVER°FRANKE. De webapplicatie bevat naast het publieke onderdeel met diverse interactieve datavisualisaties ook een geavanceerde beheeromgeving voor marketing managers van Elsevier.

Inspire

Utrecht
Inspire
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe