ENGIE app

Omschrijving

Een app die inzicht geeft in het energieverbruik en de mogelijkheid biedt om op energie te besparen, dat is wat ENGIE wilde voor hun klanten.
Move4Mobile nam de bestaande software over om door te ontwikkelen. Nu profiteren al ruim 30.000 klanten van ENGIE van de app.

Doel

Energieleverancier ENGIE streeft naar de ontwikkeling van duurzame energie en het terugdringen van energieverbruik. Daarbij zoekt ENGIE continu naar efficiëntere energie-oplossingen die het dagelijks leven veranderen. Als mensen inzicht krijgen in hun eigen energieverbruik en in mogelijkheden om op energie te besparen, gáán ze ook besparen. Met die gedachte vroeg ENGIE aan Move4Mobile een app te maken die hun klanten dit inzicht geeft. Move4Mobile bouwde de app, en zorgde ook voor de koppelingen met de diverse systemen van de energieleverancier uit Zwolle.

Resultaat

Het projectteam van Move4Mobile ging op locatie bij ENGIE werken, zodat ons team versmolt met het webteam van ENGIE. Zo konden we heel efficiënt ontwikkelen: slagvaardig en snel. Op die manier wisten we samen de mooiste functionaliteiten te implementeren.

Samen met ENGIE maakten we een verfijnd design waarbij we de kracht van een native oplossing optimaal benut hebben.

Daarna hebben we nieuwe features aan de app toegevoegd, zoals de mogelijkheid om jezelf met andere huishoudens te vergelijken, inzicht te krijgen in het verbruik in voorgaande jaren, het termijnbedrag in te zien en te wijzigen en inzicht te krijgen in de invloed van temperatuur op het energieverbruik.

De app is uiteindelijk de perfecte oplossing geworden om zowel klanten met slimme meters als klanten die nog een traditionele meter in huis hebben inzicht te geven in hun energieverbruik en besparingspotentieel.

De native apps voor Android en iOS die we maakten zijn inmiddels door ruim 30.000 klanten van ENGIE gedownload. Een prachtig resultaat. De ambities van ENGIE reiken overigens nog veel verder. Er zijn volop plannen voor nieuwe features in de app.

Overige informatie

De teamleden vanuit Move4Mobile zijn pragmatisch, kundig en meedenkend.
In de ontwerp- en ontwikkelfase was vaak een half woord genoeg! Dit werkt efficiënt, zorgt voor kwaliteit in de app en geeft het team na elke sprint enorm veel positieve energie. Er zijn volop plannen voor nieuwe features in de app die we samen met Move4Mobile realiseren. Aldus Mark Strolenberg, Manager Online ENGIE.

Move4Mobile

Zwolle
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe