Essent, lange leve thuis

Omschrijving

Essent bedient een markt die de afgelopen jaren verzadigde en dat vraagt nieuwe initiatieven om je te onderscheiden van je concurrenten. Het is als energiebedrijf steeds belangrijker je klanten meer te bieden dan elektriciteit en gas. We maakten samen met Essent het verschil door de introductie van het Thuis platform.

Doel

Voorkom verrassingen bij de energie jaarafrekening (zogenaamde “bill-shocking”) door dagelijks inzicht in je energieverbruik. De consument wordt bewust van zijn verbruik en het motiveert hem om bij te sturen. Voor mensen met zonnepanelen biedt het Thuis platform naast het verbruik ook inzicht in teruglevering van energie.

Resultaat

Bedien je “slimme” apparaten, zoals je thermostaat en verlichting, met Essent Thuis op één plek. De app ondersteunt momenteel technieken zoals INNR lighting, Philips Hue, Nest Learning Thermostat en een aantal Honeywell thermostaten. Meer apparaten en productcategorieën staan op de roadmap. De kracht van deze alles-in-een-oplossing zit erin dat je met één druk op de knop alle apparaten kunt aanpassen. Zo ben je snel klaar als je thuis komt of op vakantie gaat.

Overige informatie

Tijdens de ontwikkeling van de mobiele applicatie kwamen er steeds meer apparaten bij. De logica in de app nam hierdoor flink toe. Samen met Essent hebben we toen besloten deze business logic te verhuizen naar een middleware applicatie, ook gebouwd door We are you. De hersenen van de app staan hierdoor nu in de cloud. Hierdoor is de app eenvoudiger te onderhouden én het toevoegen van nieuwe apparaten kan nu zonder een app update plaatsvinden. Samen met Essent blijven we het platform verbeteren en uitbreiden.

We are you

Tuil
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe