Fetch car sharing

Omschrijving

Met Fetch car sharing kan je in Amsterdam één van de honderd deelauto’s huren direct via de Fetch app. Wij zijn trots dat Fetch ons koos als partner. Op basis van eerdere ervaringen met onze klant European Lease Company (ELC) hebben we een geheel nieuw autodeel-platform gelanceerd.

Doel

Fetch wilde graag de mogelijkheid hebben om in meerdere steden en met verschillende types voertuigen hun dienstverlening aan te bieden. Hierdoor kan Fetch de komende jaren doorgroeien tot een landelijk concept.

In de app van Fetch car sharing moesten klanten zich binnen een paar minuten kunnen registreren en in 10 seconden een auto huren.

Ook moest er voor de backoffice een omgeving worden gerealiseerd voor het beheer van het wagenpark, reserveringen, calamiteiten en diverse integraties voor o.a. boekhouding, betalingen en rijbewijscontrole en keyless car-entry.

En natuurlijk moest de vormgeving van de app geheel in lijn worden gebracht met het nieuwe merk Fetch.

Resultaat

Op 10 januari 2019 ging Fetch live met groot succes. Al na de eerste 2 maanden werden er 10.000 ritten gemaakt, tot ver in Belgïe en Duitsland. De interne organisatie krijgt minder directe klantvragen, waardoor zij zich nog beter kan richten op het verbeteren van haar dienstverlening.

Het nieuwe systeem heeft best-in-market bescherming tegen identiteitsdiefstal met behulp van iDIN en omdat klanten vaak hun automatische incasso storneerden hebben we een betalen via creditcard toegevoegd (via PayByLink). Het nieuwe platform heeft ook specifieke functies voor zakelijke gebruikers zodat ze een aparte factuur kunnen krijgen om te declareren.

Op basis van het bestaande logo van Fetch, hebben we een volledig nieuwe vormgeving ontwikkeld die hierbij past. Alle kleuren, knoppen, titels en illustraties zijn handgemaakt en maatwerk voor Fetch. We hebben veel aandacht besteed aan de gebruikservaring. Deze moest duidelijk zijn voor zowel zakelijke gebruikers als gezinnen die een weekendje weg gaan.

Met een frisse uitstraling, een nieuwe vloot en technische optimalisaties is Fetch klaar voor de toekomst.

Overige informatie

Er zijn inmiddels twee Fetch baby’s geboren, waarbij de ouders met een ZOE van Fetch naar het ziekenhuis zijn gereden voor de bevalling.
Tijdens de Covid-19 uitbraak heeft Fetch in april 2020 50 Renault ZOE's voor het Zorgheldenauto’s initiatief beschikbaar gesteld. Zo konden zorgmedewerkers veilig hun werk blijven doen. Sping heeft hier kunnen bijgedragen met afzonderlijke rapportages.

Sping

Delft
Sping
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe